Maltepeli çocuklar, eğlenceli bilim atölyesinde eğlenerek öğrendiler
Maltepeli çocuklar, eğlenceli bilim atölyesinde eğlenerek öğrendiler, başlıklı haberin detayında; Maltepe Belediyesi, yarıyıl tatilindeki Maltepeli çocuklara bilimi sevdiren eğlenceli bilim atölyesi düzenledi.
Maltepe Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü'ne bağlı Cumhuriyet Bilim ve Düşler Merkezi'nde gerçekleşen Sömestir Etkinliği Bilim Atölyesi ne 4-6 ve 7-10 yaş aralığındaki çocuklar katıldı. Ücretsiz düzenlenen atölyede uzman eğitmenler eşliğinde müzikal beceri, ritim duygusu ve müziğin matematiksel yönünün birleştirildiği etkinlikler gerçekleştirildi.
Çalışmada çocuklar Bernoulli prensibi ile uçakların nasıl uçabildiğini, yanan köpük ile gazın köpüğe hapsedilişini eğlenceli şekilde deneyimledi. Çocuklar kuru buz deneyiyle, karbondioksit gazının sıkıştırılarak kuru buz haline geldiğini görüp keşfetmenin mutluluğunu da yaşadı.Maltepeli çocuklar, eğlenceli bilim atölyesinde eğlenerek öğrendiler başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından 02.02.2022 tarihinde BİLİM VE TEKNOLOJİ haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. BİLİM VE TEKNOLOJİ haberleri kategorisinde yer alan Maltepeli çocuklar, eğlenceli bilim atölyesinde eğlenerek öğrendiler başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)