Liseye kılıçlı saldırı: 1 kişi hayatını kaybetti
İsveç'in Fagersta kasabasında 450 öğrencinin bulunduğu Brinell Lisesi'ne düzenlenen kılıçlı saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu bildirildi.
İsveç’in Fagersta kasabasında bulunan Brinell Lisesi’nde gerçekleştirilen kılıçlı saldırının bilançosu açıklandı.
Yaklaşık 450 öğrencinin eğitim gördüğü lisede dün yaşanan saldırıda 1 kişi yaşamını yitirirken, 3 kişi yaralandı.
2 YARALININ DURUMU AĞIR
İsveç polisinin yaptığı açıklamaya göre yaralılardan 1’inin durumu hafif, 2’sinin ise ağır.
Olayın ardından okul çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, saldırının nedenine ilişkin soruşturma sürüyor.
SALDIRGAN 18 YAŞINDA
Saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen 18 yaşındaki şüpheli, olayın ardından gözaltına alındı.
Şüphelinin Brinell Lisesi mezunu olduğu ve daha önce başka bir öğrenciye saldırmaktan hüküm giydiği belirtildi.
BAŞBAKAN KRISTERSSON’DAN AÇIKLAMA
İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu eylemin ardında ne olduğunu bilmiyoruz, ancak polisin çok yoğun bir şekilde çalıştığını biliyoruz” ifadelerini kullandı.
İsveç Kralı Carl XVI Gustaf da saldırı haberini “dehşet ve üzüntüyle” karşıladığını belirterek hayatını kaybeden kişinin yakınlarına başsağlığı diledi.
Kaynak: İHA