Lavrov ve Blinken 24 Şubat'ta Cenevre'de bir araya gelecek

Lavrov ve Blinken 24 Şubat'ta Cenevre'de bir araya gelecek, başlıklı haberin detayında; Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 24 Şubat'ta İsviçre'nin Cenevre kentinde bir araya gelecek.

Rusya-Ukrayna arasındaki kriz devam ederken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güvenlik Konseyi Toplantısı'nda konuştu. Putin, Donbass'taki gelişmeler gösteriyor ki Ukrayna'nın mevcut yönetimi, Minsk Anlaşmalarını yerine getirme niyetinde değil ifadelerini kullanarak, Rusya, Ukrayna'nın NATO'ya üye olması tehlikesiyle karşı karşıya kalırsa, ülkemize yönelik tehdit ciddi anlamda artacaktır dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise yaptığı konuşmada, NATO'nun doğu kanadının 1997 pozisyonlarına dönmesini istedik ve önerdik. Bu argümanımız da kendileri tarafından reddedilmiştir ifadelerini kullanarak, Önerilerimiz, seçim yapabileceğiniz bir menü değildir dedi.

Rusya'nın güvenlik endişelerinin sulandırılmaya çalışıldığını ifade eden Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile 24 Şubat'ta İsviçre'nin Cenevre kentinde görüşeceğini açıkladı.




Lavrov ve Blinken 24 Şubat'ta Cenevre'de bir araya gelecek başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından 21.02.2022 tarihinde Dünya haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. Dünya haberleri kategorisinde yer alan Lavrov ve Blinken 24 Şubat'ta Cenevre'de bir araya gelecek başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)