Kuraklık gölün rengini değiştirdi

TAKİP ET

Kuraklık gölün rengini değiştirdi, başlıklı haberin detayında; Turkuaz rengi ve büyüleyen güzelliğiyle Sivas'ın simgelerinden olan Kızılçan Gölü, kuraklık nedeniyle renk değiştirdi.

Reklam
Reklam

Sivas’ın Zara ilçesine bağlı Canova köyü sınırları içerisinde bulunan Kızılçan Gölü kuraklık nedeniyle tanınmaz hale geldi. Turkuaz rengi ve güzelliği ile büyüleyen gölde su seviyesi düşünce turkuaz renk sarıya döndü. Azalan su seviyesi zemindeki balçığın yüzeye çıkmasına neden oldu. Yöre sakinleri, volkan gölünün dönem dönem benzer su kayıpları yaşadığını belirterek, “Bu gölün diğer göllerle alttan bağlantısı var. Bazen suyu çekiliyor. Çekilen su baharda geri geliyor. Gölde su hiç bu kadar çekilmemişti” dediler.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"Kuraklık gölün rengini değiştirdi" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "23.07.2021" tarihinde "ÇEVRE" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "ÇEVRE" haberleri kategorisinde yer alan Kuraklık gölün rengini değiştirdi başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.