Kudüs'teki Ermeni Patrikhanesinden, Yahudi yerleşimcilerin ırkçı duvar yazılarına tepki

Kudüs'teki Ermeni Patrikhanesi, Yahudi yerleşimciler tarafından patrikhanenin duvarına ırkçı ifadelerin yazıldığı saldırıya tepki gösterdi

Kudüs’teki Ermeni Patrikhanesi, Yahudi yerleşimciler tarafından patrikhanenin duvarına ırkçı ifadelerin yazıldığı saldırıya tepki gösterdi.

Ermeni Patrikhanesinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde yer alan patrikhanenin duvarlarında "iğrenç yazıların" görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, ırkçı duvar yazılarının fotoğrafları da paylaşılarak, duvarlarda İbranice "Ermenilere ölüm, Hristiyanlara ölüm, Araplara ve Yahudi olmayanlara ölüm ve intikam" ifadelerinin yer aldığına dikkat çekildi.

Filistin yönetimine bağlı Kiliseler Yüksek Başkanlık Komitesinden dün yapılan açıklamada, fanatik Yahudiler tarafından 11 Ocak'ta Kudüs Ermeni Patrikhanesinin duvarına ırkçı ifadeler yazılarak ırkçı saldırı düzenlendiği belirtilmişti.

- İki hafta içinde ikinci saldırı

Söz konusu saldırının, yine Doğu Kudüs’teki Protestan mezarlığına gizlice giren Yahudi yerleşimcilerin 30'dan fazla mezarı tahrip ettiği ırkçı saldırıdan günler sonra yaşanması dikkati çekmişti.

Güvenlik görüntülerine yansıyan görüntülere göre, yılbaşı tatili olan 1 Ocak Pazar günü Sion Tepesi’nde yer alan Protestan mezarlığına gizlice giren, "kipa" ve "tallit" giyen iki Yahudi yerleşimci, tarihi kabirlerdeki mermer haç sembollerini kırarak, ikonlara zarar vermişti.

Mezarlıktan sorumlu Kudüs Piskoposluk İdaresi, Yahudi yerleşimciler tarafından bu tür saldırıların daha önce de defalarca yaşandığını belirterek olayı sert bir dille kınamıştı.

İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs’te Müslümanlara yönelik şiddet eylemlerinin yanı sıra Hristiyan kutsal mekanları ve din görevlileri de sık sık fanatik Yahudi yerleşimcilerin saldırı ve tacizlerine maruz kalıyor.


Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)