KOSGEB destek başvurusunda izdiham çıktı

TAKİP ET

KOBİ ve girişimcilerin rekabet kuvvetlerini artırıp geliştirecek destek ve hizmetler sunarak ekonomik ve sosyal kalkınmadaki paylarını artırmak amaçlı kurulan KOSGEB genç girişimcilere olduğunca destek çıkıyor.

Reklam
Reklam

KOSGEB 50 bin TL faizsiz kredi başvurusu yapmak isteyen girişimci ve işletme sahibi olan kişiler için başvuru kaydı sırasında büyük izdiham çıktı. Siteye de zaman zaman yoğunluk nedeniyle ulaşılamıyor ve sayfayı sürekli olarak yenilemek gerekebiliyor. KOSGEB sistemine işletmeleri kayıtlı olan girişimcilerin başvurabileceği faizsiz kredi başvuru şartları yayınlanmıştı. Sisteme işletmesi kayıt olmayan girişimciler ise KOSGEB veritabanına kayıt işlemleri devam etmektedir. Kayıt olmak için bazı şartlar sunan KOSGEB genç gişirimciler için elinden ne geliyorsa yapmaktadır. KOSGEB'den yapılan yazılı açıklamada ise "Sıfır Faizli Kredi Destek" programı yayınlandığından bu güne kadar büyük ilgi görmüştü.

KOSGEB'DEN 50.000 TL FAİZSİZ KREDİ VAR

Sadece son bir hafta içerisinde KOSGEB veritabanına kayıt yaptıran ve bilgi beyannamesini güncelleyen firma sayısındaki artışa dikkatin çekildiği açıklamada sistemin aktif olarak çalışmakta olduğunu fakat ciddi ölçüde bir yoğunluk yaşandığını vurguladı. 

KOSGEB'in 15 bin KOBİ'ye sunulacak 50 bin liralık " Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği" için "http://sifirfaiz.kosgeb.gov.tr" adresinden başvuru yapılabileceğini belirten açıklamada aynı anda 10binlerce kayıt ve güncelleme yapılmasından dolayı sistemde gecikme yaşandığı da kaydedilmiştir. Kayıt ve güncelleme işlemleri için kredi başvuru tarihleri sürecinde de devam edeceğine işaret gösteren açıklamada kredi onaylanma sürecinde başvuru sırasına göre herhangi bir önceliğin söz konusu olmadığının altı çizildi.