Koronavirüs kurbanı genç kadının cenazesinde dikkat çeken ayrıntı

TAKİP ET

Avusturya'da koronavirüs yüzünden hayatını kaybeden 28 yaşındaki Yonca Akyol'un, cenazesi din görevlisi dahil 5 kişi eşliğinde toprağa verildi. Tabutun siyah naylonla kaplanması dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Avusturya'da böbrek yetmezliği ve şeker hastalığı bulunan 28 yaşındaki Yonca Akyol, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Cenazesine sadece 5 kişi katıldıCenazesine sadece 5 kişi katıldıAkyol'un, Avusturya'nın Linz şehrinde düzenlenen cenaze törenine 5 kişinin bir araya gelmesinin yasak olmasından dolayı babası Mustafa Akyol, amcası Ali Akyol ve bir Türk yakınları ile din görevlisi katıldı.

Tabutu siyah naylonla kaplandı!Tabutu siyah naylonla kaplandı!Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Akyol'un tabutu naylon poşetle kaplandı ve tabutla gömüldü.

Annesinin de şeker yüzünden iki bacağı kesilmiş
Babasından ayrı yaşayan annesi ve kız kardeşi ile birlikte yaşayan Yonca Akyol ailesinden gelen genetik şeker hastalığı tedavisi görüyordu. Anne Nevriye Akyol'un şeker hastalığı nedeni ile iki bacağının da kesik olduğu bildirildi.

Önce eve gönderdiler sonra apar topar yoğun bakıma aldılar
Cenaze törenine katılan Önder Alparlan, Yonca'nın bir yardım kuruluşunda kasiyer olarak çalıştığı ve hastalığı da muhtemelen oraya gelen insanlardan kaptığını söyledi. "Yonca kızımız ateşli ve halsiz olarak hastaneye gitmiş ancak yeterli tahliller yapılmadan hastaneden gönderilmiş. Geçtiğimiz hafta hastalanınca apar topar yoğun bakıma alınıyor ve karantina uygulanıyor. Fakat kızımızı Salı sabaha karşı kaybettik" dedi.

Annesi ve kardeşine tahlil yapılmadı
Alparslan, virüs nedeni ile ölüm yaşanmasına rağmen aynı evde yaşayan anne ve diğer kız kardeşe hastanede test yapılmadığını belirtti. Alparslan şöyle konuştu: "Hastaneye tahlil yapın, aynı evde yaşayan diğer aile bireylerine virüsün bulaşmaması mümkün mü dedik. Hastane yetkililerinden aldığımız yanıt, 'Evinize gidin, 15 gün dışarı çıkmayın. Kendinizi izole edin şeklinde oldu..."