Komünist belediyenin ticaretini yaptığı mahsule talep şaşırtıyor

TAKİP ET

Demokrasinin baş gösterdiği ülkemizde her belediyenin başkanını, ilçenin veya o ilin sakinleri seçiyor. Tunceli'nin Ovacık ilçesinde Komünist bir parti Türkiye'de ilk defa başkanlığı ele aldı ve işte üretim tam da bu anda hız kazandı. Kargo şirketi mahsulleri taşımak için özel araç tutmak zorunda kalıyor.

Reklam
Reklam

Demokrasi ülkemizde her geçen gün çok daha yaygın bir hale geliyor. Tunceli’nin Ovacık ilçesinde yaşayan vatandaşlar belediyelerini komünist bir partinin yönetmesini istemişler ve seçimlerde de bu yönde oy kullanmışlardı. Türkiye'nin ilk ve tek Komünist Partili belediyesi de zaten bu yüzden Ovacık’ta ortaya çıktı. Gelen bilgilere belediyenin de teşvikiyle üretilen mahsulün taşınmasına artık kargo şirketleri bile yetişemiyor. İstatistiklere baktığımızda haftanın 3 günü yaklaşık olarak 3 ton ürünün kargoya verildiğini ve Türkiye’nin çeşitli yerlerine gönderildiğini söyleyelim! Türkiye’de bu tür üretimleri görmeye ihtiyacımız var çünkü neredeyse her şeyi dışarıdan alıyoruz.

KENDİ ÜRETTİĞİMİZİ DIŞARI DEĞİL İÇERİYE GÖNDERMEMİZ GEREKİYOR

Çiftçiler ürettikleri şeyleri Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde satışa çıkarmak yerine yurt dışına gönderiyor. Buna örnek vermek gerekirse kuru yemiş ve domates gibi mahsulleri gösterebiliriz. Bu yüzden markete gittiğimizde kendi milletimizin mahsulleri yerine başka milletlerin ürünlerini çok pahalı bir fiyata görebiliyoruz.  Nohut, kuru fasulye ve bal kutularının taşınmasından dolayı bölgede hizmet veren kargo şirketi, şirketin en fazla paket taşıyan şubesi oldu. Ovacık ilçesinde hizmet veren kargo şirketinin şube müdürü, araçların yetmediğini ve özel araçlar kiralayarak mahsullerin depolara taşındığını söyledi.

TUNCELİ DEPOSU TAM KAPASİTE OLARAK HİZMET VERİYOR

Bölgedeki kargo şubesi Ovacık ilçesinden alınan mahsulleri direkt olarak ana merkez depolarına taşıyor. Buralardan Türkiye’nin çeşitli yerlerine servis edilen bu mahsuller hem kargo şirketininin Ovacık şubesini, hem de belediyeyi sevindiriyor. Kargo şirketi Tunceli deposunun ağzına kadar dolduğunu ve kargoların vaktinde yetişmesi için personelin öğlen arasına bile çıkmadan öz verili bir şekilde çalıştığını aktardı.