Kış lastiği zorunluluğu için geri sayım başladı

TAKİP ET

Türkiye genelinde 1 Aralık 2017 tarihinden itibaren bütün motorlu araçlarda kış lastiği zorunlu hale gelecek. Kış lastiği uygulaması 1 ay sonra başlayacak ve sürücüler şimdiden kış lastiklerini almaya başladılar.

Reklam
Reklam

Hem Bursa’da hem de Türkiye genelinde oldukça fazla kaza meydana geliyor ve kışın bu kazaların olma oranı çok daha yüksek oluyor. Kış lastiğinin artık zorunlu olduğunu ve bu tarihe çok az bir süre kaldığını belirtelim. 1 Aralık 2017 tarihi dahil olmak üzere kış lastiği bütün motorlu araçlar için zorunlu hale gelecek. Kış lastiği takmayanlara ise ceza kesilecek ve tekrarlanması halinde aracın trafikten men edilmesine kadar olumsuzlukların yaşanabileceğini düşünüyoruz. Kış lastiğinin zorunlu bir hale getirilmesi hem sizin hayatınız hem de başkalarının hayatı açısından oldukça yüksek bir önem taşımaktadır.

TİCARETİ ARAÇLARIN ŞİMDİDEN SIRAYA GİRMESİ GEREKİYOR

Ticari araçlar genelde sıfır kış lastiği almak yerine çıkma lastikler alarak çok daha büyük bir tehlike yaratmaktadırlar. Kış lastiği, mahalle arası lastikçilerde çok uygun fiyata satılmaktadır. Satılan bu lastikler her tarafından yamalanmış olduğu gibi yarardan çok zarar vermektedir. Bu yüzden biz çıkma lastikler almamanız gerektiğini düşünüyor ve bunu tavsiye ediyoruz. Kış lastiğinin zorunlu bir hale gelmesi özel toplu taşıma araçları yüzünden oldukça yerinde bir adım oldu. 1 Aralık tarihinden itibaren ülke genelinde kış lastiği zorunlu hale gelecek. Sizde şimdiden kış lastiklerinizi alın ve stoklarınıza ekleyin çünkü çok kısa süre sonra bu lastiklerin fiyatının çok fahiş olacağını biliyoruz. Kış lastiğinin emniyet güçleri tarafından kontrol edileceğini söyleyerek haberimize son veriyoruz.