Kırgızistan'da elektrik kesintileri giderildi

TAKİP ET

Kırgızistan'da elektrik kesintileri giderildi, başlıklı haberin detayında; Orta Asya ülkelerinin ortak elektrik enerji sisteminde dün meydana gelen arıza nedeniyle yaşanan toplu elektrik kesintisinin ardından Kırgızistan'da elektrik kesintisinin giderildiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan'a sağlanan ortak elektrik şebekesinde dün yaşanan arıza nedeniyle üç ülkede de elektrik kesintileri yaşanmıştı. Kırgızistan'da yaşanan toplu elektrik kesintisinin ardından elektriğin yeniden verilmesi için devam eden çalışmalar tamamlandı. Kırgızistan Enerji Bakanı Doskul Bekmurzayev bugün yaptığı açıklamayla, ülke genelinde elektriğe erişimin tamamen sağlandığını söyledi. Bekmurzayev, Arızadan hemen sonra çalışmaları başlattık ve 1 saat sonra halka elektrik vermeye başladık. Elektriğe erişimin sağlanmasıyla ilgili çalışmalar dün saat 21.00'de tamamlandı dedi. Bekmurzayev, elektrik kesintisinin yaşandığı Kazakistan'da da sorunun giderildiğini söyledi.

Kırgızistan Elektrik Enerjisi Santralleri Şirketi, başkent Bişkek'te merkezi ısıtma santralinde meydana gelen elektrik kesintisi nedeniyle durdurulan ısıtma sisteminin de yeniden çalışmaya başladığını ve evlere ısı verilmeye başladığını duyurdu.




Kırgızistan'da elektrik kesintileri giderildi başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından 26.01.2022 tarihinde Dünya haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. Dünya haberleri kategorisinde yer alan Kırgızistan'da elektrik kesintileri giderildi başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)