Kimyasal cilt temizleme losyonunu kullananların yüzleri yandı

TAKİP ET

New York'ta cilt bakım alnında çalışan 35 yaşındaki Zoe Gazola, sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında evde kalan kadınların New York'ta online satılan bir kimyasal cilt temizleyici ile yüzleri temizledikten sonra yüzlerinde üçüncü derece yanık oluşan kadınların fotoğraflarını paylaştı.

Reklam
Reklam

Aynı kimyasal maddeyi kullanıp yüzleri yanan kadınların kendisini mesaj yağmuruna tuttuklarını söyleyen cilt bakım uzmanı Zoe, yüzleri yanan kadınların fotoğraflarını paylaşarak diğer kadınları aynı maddeyi kullanmamaları için uyardı. Zoe, özellikle pandemi sürecinde evde kalan kadınların uzmana danışmadan kendi kafalarına göre internetten cilt temizleme mazlemeleri alarak yüzlerine sürdüklerini ve yüzleri yanan kadınların sayılarında büyük artış olduğunu söyledi. Yasal olmayan ürünü kullandıktan sonra karşılaştıkları durum karşısında çaresiz kalan kadınların kendisine mesaj atıp ne yapmaları gerektiğini sorduklarını söyledi.

Zoe, kimyasal madde her uygulandığında cildin biraz daha altına girip zarar verdiğini bundan dolayı cilt bakımının kesinlikle bir uzman tarafından uygulanması gerektiğini söyledi. Bazı kadınların yasak olan kimyasal maddelere bir şekilde ulaşabildiklerini diğer kadınların amazon üzerinden yasak olmayan ama uzman tarafından uygulanması gereken ürünleri aldıklarını söyledi. Zoe, son olarak bilinçsizce yapılan cilt bakımımım ömür boyu geçmeyecek olan yanıklara sebep olacağını ve kesinlikle uzmana danışmadan her ürünün uygulanamayacağının altını çizdi.