Kılıçdaroğlu, "Kıbrıs politikası değişmeli"

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin dış politikasını eleştirerek, 'Kıbrıs politikasının artık değişmesi lazım. Yeni bir hamlenin atılması gerekiyor. Bu yapılmazsa ilerde çok daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalacağız. KKTC devletinin artık tanınması lazım' dedi.

Reklam
Reklam

Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında şunları söyledi:

MURSİ’Yİ ANDI
“Muhammed Mursi, Mısır’ın cumhurbaşkanıydı, bir darbe ile devrildi. Kendisi mahkeme salonunda hayatını kaybetti, Allah’tan rahmet diliyoruz. Gönül isterdi ki Mursi, bir cumhurbaşkanı çerçevesinde bir tören ile defnedilsin. Gizli, acele, ailesine sadece haber vererek defin işlemi yapıldı. Bunu demokrasi kültürü açısından da, inançlarımız açısından da ahlak açısından da doğru bulmadığımı ifade etmek isterim.

KRİZ VAR DEMEK YASAK
Bu memlekette kriz var demek yasak. Ülkenin önemli ekonomistleri, bir yabancı haber ajansının muhabiri de dahil, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) 50’den fazla isim hakkında suç duyurusunda bulundu ‘Neden kriz var diyorsunuz’ diye. Ne desinler, ‘Bu memlekette kriz yok her şey güllük gülistanlık’ mı desinler? Asıl suç duyurusunda bulunacaksan, memleketi bu hale getirenler hakkında bulun.

KKTC ARTIK TANINMALI
Türkiye’nin sıkıştığı bir alandan söz etmek isterim. Dış politikada iktidar muhalefet olmaz. Saray’dan bir yetkili Türkiye’nin yalnız kalmasını ‘değerli bir yalnızlık’ olarak tanımlamıştı. O değerli yalnızlığın şimdi Türkiye’nin başına hangi belaları açtığını görüyoruz. Dış politikanın ekseninde komşularla barış vardır. Kıbrıs politikasının da artık değişmesi lazım. Yeni bir hamlenin atılması gerekiyor. Bu yapılmazsa ilerde çok daha büyük sorunlarla karı karşıya kalacağız. KKTC devletinin artık tanınması lazım.

İTİLEN KAKILAN TÜRKİYE
Bize ait olan 16 ada Yunanistan’ın işgali altında ve ses çıkartamıyorlar. Doğu Akdeniz’de büyük petrol ve doğal gaz yatakları var. ABD, Mısır, İsrail, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi orada. Olmayan tek devlet Türkiye. Niye yok? Herkes söz sahibi, söz sahibi olmayan, itilen kakılan sadece Türkiye var. Orada Kıbrıs Türklerinin hakkı hukuku yok mu. Türkiye uluslararası arenada yalnızlığa itiliyor. Acı olan da bu. Akdeniz’de Türkiye ile Mısır arasındaki bir anlaşma pek çok sorunu çözer.

İDLİB’DE SIKIŞIYORUZ
Suriye batağına neden saplandık? Bu sorunun cevabı halen verilmiş değil. Benim gencecik evlatlarım Suriye’de şehit olacak, onların geçleri bizim tatil yerlerinde tatil yapacak, eğlenecekler. Vicdan var kardeşim. Şimdi ben bunu söylediğim zaman da kızacaklar, ‘Sen Suriyelilere düşman mısın?’ Hayır değilim, ben Türkiye’yi bu hale kim getirdi onu sorgulamak istiyorum. Şimdi Doğu Akdeniz’de sıkıştık, İdlib’de de sıkışıyoruz. 3.5 milyon Suriyeli ve büyük kısmı teröristler Türkiye’ye gelip ne yapacaklar, hep beraber bakacağız.

ELİNİ VİCDANINA KOY
“Bizden bir arkadaş var, genç, dinamik, namuslu bir arkadaş, düzgün bir arkadaş, Ekrem İmamoğlu. ‘Ben düzelteceğim İstanbul’u’ diyor. ‘Fakirliği yeneceğim İstanbul’da’ diyor. ‘Ben hizmet edeceğim ‘diyor. Vay efendim hizmet edemezsin mazbatanı iptal ederim. Ettin kardeşim mazbatayı, bir daha alacağız inşallah, Allah’ın izniyle. Biz hep birlikte bu güzel ülkeye hizmet edeceğiz. Pazar günü sandığa gideceğiz, elimizi vicdanımıza koyacağız ve oyumuzu öyle kullanacağız. Sadece istediğim bu.”

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ