Kestel Belediyesi Aşure Bereketini Vatandaşlarla P...
Kestel Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen geleneksel aşure dağıtımı programında vatandaşlara aşure ikram edildi. Başkan Ferhat Erol, paylaşmanın, bereketin ve kardeşliğin simges...
Kestel Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen geleneksel aşure dağıtımı programında vatandaşlara aşure ikram edildi. Başkan Ferhat Erol, paylaşmanın, bereketin ve kardeşliğin simgesi olan aşure ikramında vatandaşlarla bir araya gelirken, program birlik, beraberlik ve dayanışma mesajlarının ön plana çıktığı anlamlı buluşmalardan biri oldu.
Kestel Belediyesi, Muharrem ayının manevi atmosferini yaşatmak amacıyla düzenlediği geleneksel aşure dağıtımı programıyla vatandaşları bir araya getirdi.
Vani Mehmet Camii yanında gerçekleştirilen programda vatandaşlara aşure ikram edilirken, paylaşma, dayanışma ve kardeşlik duyguları bir kez daha hep birlikte yaşandı.
Programa Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol\'un yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kevser Öztürk, AK Parti Kestel İlçe Yönetimi, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Başkan Ferhat Erol, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç ve beraberindeki protokol üyeleri vatandaşlara aşure ikramında bulundu.
Program boyunca hemşehrileriyle yakından ilgilenen Başkan Erol, vatandaşlarla tek tek sohbet ederek Muharrem aylarını tebrik etti.
Başkan Erol, “Aşure, Aynı Değerlerde Buluşmanın Simgesidir”
Programda konuşan Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, Muharrem ayının paylaşma ve dayanışma duygularını güçlendiren müstesna bir zaman dilimi olduğunu belirterek şunları söyledi:
\"Muharrem ayı; birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, paylaşmanın bereketini gönüllerimize taşıyan müstesna bir zaman dilimidir. Aşure ise farklılıkların aynı kazanda uyumla buluştuğu, kardeşliğin ve dayanışmanın en güzel sembollerinden biridir. Bizler de bu kadim geleneği yaşatmayı, hemşehrilerimizle aynı manevi iklimi paylaşmayı çok önemsiyoruz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim, muhabbetimizi ve bereketimizi artırsın.\"
AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç ise, “Öncelikle Muharrem ayının bereketini hep birlikte vatandaşlarımızla idrak ediyoruz ve kendilerinin bu ikrama teveccühünü fazlasıyla görüyoruz. Tekrardan Muharrem ayı ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun. Bereket getirsin. Cenabı Allah bizleri ve gençlerimizi her daim mesut eylesin diyoruz. Bereketimiz daim olsun. Bu vesileyle tekrardan Kestel Belediye Başkanımız Ferhat Erol’a, Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Şahin Biba’ya teşekkür ediyorum” dedi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kevser Öztürk de, “Muharrem ayı herkese bolluk ve bereket getirsin” diye konuştu.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda aşure kazanlarının başında uzun kuyruklar oluşurken, ikramın ardından vatandaşlarla hatıra fotoğrafları çekildi.