Kazakistan'dan arama kurtarma ekibi, Türkiye'ye doğru yola çıktı

TAKİP ET

Kazakistan yönetimi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde arama kurtarma çalışması yapmak için aralarında deneyimli kurtarma görevlileri ile doktorların yanı sıra özel eğitimli köpeklerin de olduğu ekibi Türkiye'ye gönderdi

Reklam
Reklam

Kazakistan yönetimi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde arama kurtarma çalışması yapmak için aralarında deneyimli kurtarma görevlileri ile doktorların yanı sıra özel eğitimli köpeklerin de olduğu ekibi Türkiye’ye gönderdi.

Kazakistan Acil Durumlar Bakanı Birinci Yardımcısı İbragim Kulşimbayev, devlet televizyon kanalı Jibek Joly’e yaptığı açıklamada, arama kurtarma ekibini taşıyan uçağın birazdan Türkiye’ye doğru hareket edeceğini belirtti.

Kulşimbayev, “Uluslararası düzeyde deneyimleri olan kurtarma görevlilerimiz ve Afet Tıp Merkezi’nin sağlık çalışanları ile birlikte toplamda 41 kişilik ekip Türkiye’ye uçuyoruz. Aynı zamanda Bakanlığımızın özel eğitimli köpekleri de bizimle geliyor.” dedi.

Ayrıca arama kurtarma çalışmaları için gerekli tüm ekipmanları da yanlarında bulundurduklarını kaydeden Kulşimbayev, “Olay yerine intikal edince daha detaylı bilgi vereceğiz.” diye konuştu.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, depremlerin ardından Türkiye’ye acil yardım ekibi gönderme talimatı vermişti.


Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)