Kaz Dağları'nda yaşanan ağaçların kesilmesine megastar Tarkan'dan tepki
Ünlü şarkıcı Tarkan Tevetoğlu, Kaz Dağları'ndaki ağaçların kesilmemesi için başlatılan protestoya sosyal medya hesabından yayınladığı mesajla destek verdi. Tarkan, "Sizlere emanet edilen bu topraklara ve de temsilcisi olduğunuz halkınıza ihanet etmeyin artık." dedi.
TARKAN INSTAGRAM HESABINDAN PAYLAŞTIĞI KAZ DAĞLARI TEPKİSİ
Ünlü şarkıcı Tarkan, sosyal medya hesabından paylaştığı Kaz Dağları'ndaki ağaçların kesilmesiyle ilgili tepkisini şu şekilde dile getirdi;
"Rant uğruna feda edilen Hasankeyf’ler, Allianoi’ler,
Karadeniz’in dereleri, ormanları. Dikilen çirkin beton yığınları için kesilen binlerce yıllık zeytin ağaçları. Kurutulan göller, kirletilen, zehirlenen denizler, topraklar. Altın için feda edilen güzelim Kaz dağları ormanları.
"RANT UĞRUNA BİR KALEMDE NASIL SATILABİLİR"
Bu ne bitmek bilmeyen bir para ve güç hırsıdır. İnsan ülkesinin doğasını, tarihini, kültürünü rant uğruna bir kalemde nasıl satabilir böyle?
Dünyanın neredeyse her yerinde durum aynı.
Halkın oylarıyla bulundukları noktaya gelen yetkililer kendilerini o ülkenin sahibi sanıp istediklerini yapma hakkını kendilerinde nasıl buluyorlar?
Vatandaş kendi toprağını, doğasını savunmaya, korumaya kalktığında bir de vatandaşa ayar verip, kafa tutup, tehditler savuruyorlar.
Yeter artık. Bi durun, kendinize gelin.Sizlere emanet edilen bu topraklara ve de temsilcisi olduğunuz halkınıza ihanet etmeyin artık.
Bi elinizi kalbinize koyun da vicdanınıza kulak verin artık.
Rant için bu doğa katliamlarına bir son verin artık."
#KazDağlarıHepimizin
#kazdaglarınadokunma