Katar ilk kez yapılan milletvekili seçimleri için sandık başında
Katar ilk kez yapılan milletvekili seçimleri için sandık başında, başlıklı haberin detayında; Katar'da ilk kez düzenlenen Şura Meclisi seçimleri için halk, saat 08.00'den itibaren oy kullanmak için sandık başına gitti.
Körfez ülkesi Katar’da ilk kez milletvekili seçimleri yapılıyor. Katarlılar, Şura Meclisi seçimlerinde oylarını kullanmak için saat 08.00’den itibaren sandıklara gitti. Oy verme işleminin yerel saatle 18.00’e kadar devam edeceği belirtildi. 30 seçim bölgesinde 26’sı kadın olmak üzere 294 aday, 45 sandalyeden 30’unu kazanmak için yarışıyor. Geri kalan 15 üyeyi ise Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani atayacak. Seçilen Şura Konseyi, yasama yetkisine sahip olacak ve devletin genel politikaları ile bütçesini onaylayacak.
Al Sani tarafından Temmuz ayından yayımlanan kararnameye göre Şura Meclisi üyeliğine seçme-seçilme hakkına sahip olunabilmesi için "asli uyruğun Katar olması" ve "kişinin dedesinin Katarlı ve ülkede doğması" şartı da getirilmişti.Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)
Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.
"Katar ilk kez yapılan milletvekili seçimleri için sandık başında" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "02.10.2021" tarihinde "DÜNYA" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "DÜNYA" haberleri kategorisinde yer alan Katar ilk kez yapılan milletvekili seçimleri için sandık başında başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.