Kasaplarda kıyma çektirme yoğunluğu
Kasaplarda kıyma çektirme yoğunluğu, başlıklı haberin detayında; Ülke genelinde kutlanan Kurban Bayramı ile birlikte vatandaşlar, kurban ibadetini yerine getiriyor. Kurbanlıklarını işlemek için kasaplara gidenler, et parçalama ve kıyma çektirme telaşına girdi.
Kurbanını kesen vatandaşlar bayramın ilk gününden itibaren kasapların yolunu tuttu. Bayram mesaisi yapan kasaplar vatandaşın getirdiği etleri işlemden geçirerek isteğine göre pirzola, kuşbaşı, kıyma ya da ciğer olarak geri verdiklerini belirtti.
Düzceli Kasap Necmi Turan Demirkaynak, işlerinin yoğun olduğunu belirterek, “İşlerimiz yoğundu daha da yoğunlaşmaya başladı. Gelen etlerini kıyma yapıyoruz. Hisseli olduğu zaman kıymalık fazla oluyor. Antrikotu bile kıymalık yapmışlar” dedi. Demirkaynak en güzel köftenin ise hayvanın döş kısmından yapıldığını belirterek vatandaşlara, “Etleri, kıymaları azar azar poşetlere koyup derin dondurucuya koyup saklasınlar” tavsiyesinde bulundu. Ercan Aslım isimli kasap ise, “Kurban kesildiyse 1 gün dinlendirilip ondan sonra kasaba götürülmeli” dedi.Kasaplarda bugünlerde Kurban Bayramı nedeniyle bir yoğunluk yaşanırken, kıymanın kilosunu 2 ile 2,5 liraya çekiliyor.Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)
Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.
"Kasaplarda kıyma çektirme yoğunluğu" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "22.07.2021" tarihinde "HABERDE İNSAN" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "HABERDE İNSAN" haberleri kategorisinde yer alan Kasaplarda kıyma çektirme yoğunluğu başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.