Kartalkaya'da kötü geçen kayak sezonu sona erdi

TAKİP ET

BOLU'daki Kartalkaya Kayak Merkezi'nde kayak sezonu sona erdi. Önceki yıllarda 300 ile 500 bin arasında tatilciyi ağırlayan kayak merkezine bu yıl 100 bin tatilci geldi. Batı Karadeniz Turizm Otelcileri Derneği Başkanı Halit Ergün, kar yağışının yetersiz kalması ve yaşanan deprem felaketi nedeniyle son 42 yılın en kötü sezonunu geçirdiklerini söyledi.

​Köroğlu Dağları'nın zirvesinde bulunan, Ankara ve İstanbul gibi metropollere yakınlığı sebebiyle her kış sezonunda tatilciler tarafından tercih edilen Kartalkaya Kayak Merkezi'nde aralık ayında başlayan kayak sezonu sona erdi.  Önceki sezonlarda 300 ile 500 bin arası tatilciyi ağırlayan 2 bin 200 rakımdaki Kartalkaya, bu sezon kar seviyesinin yetersiz kalması ve 11 ili etkileyen deprem felaketleri nedeniyle yeterince ilgi görmedi. Kayak merkezine gelen tatilci sayısı 100 binde kaldı.

SON 42 YILIN EN KÖTÜ SEZONU

Batı Karadeniz Turizm Otelcileri Derneği Başkanı Halit Ergül, son 42 yılın en kötü kayak sezonunu geçirdiklerini belirterek, Kartalkaya'da sezon çok sıkıntılı geçti. Kar geç geldi. Tam kar geldi derken, deprem gerçeği ile karşılaştık. Depremden dolayı da bayağı gelmeyen oldu. Normalde 300 bin civarında ziyaretçi Kartalkaya'ya gelirdi. Bu sene 100 bini bile yakalayamadık. Normal sezonların 3'te 1'i kadar tatilci geldi. Daha önce hiç böyle olmamıştı. Ben 42 senedir Kartalkaya'dayım ilk defa böyle sıkıntılı bir sezon geçti. Ama tüm bölgelerden haberdarız. Başka kayak merkezlerinde de kayak sezonu sıkıntılı geçmiş. Öncelikle kar yağışlarının yetersiz kalması, bir de deprem varken, diğer tarafta insanların kayak yapıp, keyif yapmaları imkansızdı. Pandemi döneminde böyle bu kadar sıkıntılı geçmedi. En sıkıntılı sezon buydu. Sezonu normal zamanında kapattık, bekledik ama iş olmadı. Kar yetersiz olunca gelen olmadı dedi.


DHA