Karnından 10 kiloluk tümör çıktı görenler hayrete düştü

TAKİP ET

İkiz bebek taşıdığı düşünülen kadının karnından tamı tamına 10 kiloluk dev bir tümör çıktı. Doktorlar hastanın karnının ikiz bebek taşıyacak kadar büyük olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Almanya'da ameliyata alınan yumurtalık kanseri olan kadının karnından 10 kilo 200 gram ağırlığında dev bir tümor çıktı. Doktorların yaptığı açıklamaya göre bu boyutta ki bir tümörün ikiz bebek taşıyabilecek kadar bir büyüklükte olduğunu dile getirdi. Almanya'nın Düsseldorf şehrinde ameliyata alınan ve yumurtalık kanseri olan kadının karnından 10,2 kg ağırlığında tümör çıkarıldı. Doktorlar gözlerine inanamadı. İlk defa öyle bir şey gören doktorlar neler olduğuna bir açıklık getirmek istiyor.

KARNINDAN 10 KİLOLUK DEV TÜMÖR ÇIKTI

Marien Hastanesi'nde ameliyata alınan kadın hastanın vücudundan 10,2 kg yumurtalık tümörü alındığı açıklanmıştı. Doktorlar 90 dakikalık başarılı bir ameliyat sonucunda neredeyse bir kabak büyüklüğündeki tümörü çıkarmayı başardı. Başhekim Dr. Müller-Funogea 1985 yılından beri doktor olduğunu söyledi ve böylesine büyük bir tümör ile ilk defa karşılaştığını söyledi. Bu hastalığın Almanya'da en sık rastlanan hastalıklar arasında beşinci sırada olduğu söylendi. Doktorların bile ne olduğunu açıklayamadığı bu tümörün nereden nasıl oluştuğu halen açıklanmaktadır. Kadın hastanın hamile olduğu olduğu gerekçesiyle gittiği hastanede ikiz bebek beklerden karnından bebek yerine dev 10,2 kiloluk tümör çıktı. Neye uğradıklarını anlayamayan doktorlar tümörün ne olduğunu araştırmaya çalışıyorlar. Dr. Müller-Funogea, "Her, 68 kadından biri yaşam boyu yumurtalık kanseri tarafından etkileniyor. Her yıl yaklaşık 8 bin yeni vakaya rastlanıyor. Bu durum, bu türk genç hastalarda, çok sık rastlanan bir durum değil. Yumurtalık kanseri 50 yaşındaki hastalarda daha çok rastlanıyor. Bu tümör hastanın karnında 3-4 yıl yaşamış. Hasta acil servise getirildiğinde ikiz bebek doğuracak şeklinde kanı vardı. Yaptığımız ultrasonun ardından bu büyüklükte tümöre rastlayınca çok şaşırdık. Önemli bir operasyonu başarı ile gerçekleştirdik." dedi. Hastanın sağlık durumunun ise iyi olduğu belirtildi.