Karla kaplı yolu imece usulü ile açtılar

TAKİP ET

Karla kaplı yolu imece usulü ile açtılar, başlıklı haberin detayında; Kütahya'nın Hisarcık ilçesi Güldüren köylüleri kardan kapanan yollarını imece usulü açıp kumlama yaptılar.

Reklam
Reklam

Güldüren köyünde vatandaşlar, yoğun kar yağışı sonucu kapanan yollarını Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne ait traktöre bağlı gelberi ile ulaşıma açıp, ardından ellerinde küreklerle kumlama yaptılar.

8 kilometrelik ilçeye bağlantı yollarının rampa olması yüzünden yoğun kar yağışında ulaşıma tamamen kapanma tehlikesi bulunduğuna dikkat çeken Güldüren Köyü Muhtarı Halil Arslan, Yoğun kar yağışı sonrası ilçeye bağlantı yolumuzu açık tutabilmek amacıyla rampaların bulunduğu yaklaşık 2 kilometrelik yolda Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ait traktörün küreme yapmasının ardından 25 gönüllü köylü ile birlikte yolda kumlama çalışması yaptık. Yol açma ve kumlama çalışmasına destek veren köyümüz Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ve gönüllü arkadaşlara teşekkür ediyorum. Her şeyi devletten beklememek lazım dedi.




Karla kaplı yolu imece usulü ile açtılar başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından 24.01.2022 tarihinde ÇEVRE haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. ÇEVRE haberleri kategorisinde yer alan Karla kaplı yolu imece usulü ile açtılar başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)