Kardelen Çiçekleri... Duygu, Azra, Peri, Nil ve Eda

TAKİP ET

Kardelen çiçeği sadece karda değil, eğer imkân sağlanırsa suda bile çiçek açabilen benzersiz bir çiçek türüdür. Tıpkı bizim kardelen kızlarımız Duygu, Azra, Peri, Nil ve Eda gibi... Öyle güzel, öyle iç açıcı, öyle umut verici bir hikâyeleri var ki...

Reklam
Reklam

Yıl 2014... İzmir’de Dünya Ritmik Jimnastik Şampiyonası düzenleniyor. Ev sahibi Türkiye ama Türkiye’nin bu dalda doğru dürüst planlaması yapılmış bir milli takımı bile yok. Bireysel sporculardan oluşan bir takımla sembolik olarak turnuvada yer alıyoruz. Alıyoruz ama bu hal Jimnastik Federasyonu’nun başarılı başkanı Suat Çelen’in içine dert oluyor.

Ve şampiyonadan hemen sonra planlar yapılıp Türkiye’de bir seçme yapılıyor. Türkiye dediğimize de bakmayın. Sadece İstanbul, Ankara, Edirne, Antalya, Kocaeli ve İzmir’de bu branşlar var. Yani havuz dar.

İKİSİ ANTALYA’DAN
Nasıl bir takım kurabiliriz ve nasıl bu branşta dünyanın zirvesine çıkabiliriz?

Çelen o günleri anlatırken hedeflerinin büyüklüğünü bu sözlerle anlatıyor.

Sonuçta 3-4 kulüpten, birer, ikişer sporcu alınıyor. Ama sporcuların bulunması yeterli değil. Çünkü bu kızların birlikte antrenman yapması gerekiyor. Ama onlar farklı şehirlerde yaşıyor.

Aileler ile bir araya geliyorlar. Onlar ikna oluyor, çocuklarını güvenip teslim ediyorlar. 12-13 yaşlarında ailelerinden ayrılan minicik yürekler. İki kız Antalya’dan geliyor.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ