Karantina yüzünden gemide hapsolan mürettebattan ürküten sözler

TAKİP ET

Dünyayı etkisi altına alıp yüzlerce kişiyi öldüren koronavirüs nedeniyle karantina altında olan 'Diamond Princess' isimli cruise gemisinde gerilim devam ediyor. 3 bin 700 yolculu gemide mürettebatın söyledikleri herkesi dehşete düşürdü.

Reklam
Reklam

Japonya'daki Yokohama Limanı'nda salı gününden bu yana karantina devam ediyor. 10 kişiyle başladı, 135 kişiye yükseldi!10 kişiyle başladı, 135 kişiye yükseldi!Gemideki yolcular tek tek yeni tip koronavirüs semptomlarına bağlı testlerden geçiriliyor ve korkulan oluyor. Gemide ilk önce 10 kişi ile başlayan enfekte yolcu sayısı gelen son dakika bilgisine göre; 65 yeni vaka eklenmesiyle birlikte 135'e yükselmiş durumda.

'Enfeksiyon riski altındayız!'Enfeksiyon riski altındayız!Diamond Princess isimli gemide çalışan Hindistan uyruklu kabin görevlileri Hindistan hükümetinden yardım beklediklerini açıkladı. Ülkelerden yardım isteyen çalışanlar, gemiyi terk edememeleri nedeniyle enfeksiyon riski altında olduklarını iddia ettiler. Gemide çalışan Binay Kumar Sarkar'ın yaptığı açıklamalarda, "Artık bu noktada biz de korkmaya başladık. Talebimiz mürettebat üyelerini enfekte olanlardan ayrı tutulması. Ne ben ne de diğer kabin görevlileri virüs taramasından geçirilmedik." ifadelerini kullandı.

'Bizi hastalardan ayırın!'Bizi hastalardan ayırın!Sarkar, 'Sadece ateşi 37.5 üzerine çıkan insanlar kontrol ediliyor. Japonya eğer bu durumla baş edemiyorsa lütfen diğer ülkelerden yardım talep etsin. Birleşmiş Milletler ve Hindistan hükümeti bu duruma acilen dahil olmalı ve bizi hastalardan ayırmalı" açıklamasında bulundu.

'Yalvarıyorum! Evimize gönderin!'
Yalvarıyorum! Evimize gönderin! Lütfen hala hastalık bulaşmamış bizlere ve diğer insanlara yardım edin. Gemide şu an Hindistanlı 160 kabin görevlisi ve 8 yolcu bulunuyor. Virüsle yüz yüze gelmeden buradan kurtulmamıza lütfen yardımcı olun. Yüzde 90'ımız şu an sağlıklı Hindistan Başbakanı Modi'ye yalvarıyorum, bizi evimize sağ salim gönderin" ifadelerini kullandı.