Kar yolları kapadı, sağlık görevlisi hastayı sırtında taşıdı

TAKİP ET

Kar yolları kapadı, sağlık görevlisi hastayı sırtında taşıdı, başlıklı haberin detayında; Tokat'ın Zile ilçesinde sağlık görevlisi, karda yürümekte güçlük çeken diyaliz hastasını ambulansa kadar sırtında taşıdı.

Reklam
Reklam

Tokat'ın Zile ilçesinde yoğun kar yağışı etkili oldu. Yunus Emre Mahallesi'nde ikamet eden diyaliz hastası Abdullah Temur (68) kendi imkanları ile hastaneye gidemeyince sağlık ekipleri devreye girdi. 3 No'lu Acil Sağlık Hizmetleri ekipleri, bir bacağı protez olan ve kar nedeniyle yürümekte güçlük çeken hastayı ambulansa ulaştırmak için yoğun çaba sarf etti. Sağlık görevlisi, yaşlı adamı sırtında ambulansa kadar taşıdı. Yaşlı adam ambulansla Zile Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı.

Sağlık ekipleri, kar yağışı ve tipi nedeniyle köylerdeki hastalara ulaşmaya çalışırken de zor anlar yaşadı. Kara saplanan 112 ambulansı, İl Özel İdaresi ekipleri tarafından kurtarıldı. Birçok noktada benzer manzaralar yaşandı.




Kar yolları kapadı, sağlık görevlisi hastayı sırtında taşıdı başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından 24.01.2022 tarihinde SAĞLIK haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. SAĞLIK haberleri kategorisinde yer alan Kar yolları kapadı, sağlık görevlisi hastayı sırtında taşıdı başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)