Kapadokya Üniversitesi'nde "Kadın ve Yaşam El Ele" söyleşisi yapıldı

Kapadokya Üniversitesi'nde "Kadın ve Yaşam El Ele" söyleşisi yapıldı, başlıklı haberin detayında; Kapadokya Üniversitesi Mustafapaşa Yerleşkesinde, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, "Kadın ve Yaşam El Ele" söyleşisi düzenlendi.

Kapadokya Üniversitesi, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) ve Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği ile birlikte düzenlenen etkinlikte, yerli ve göçmen kadınlar bir araya geldi. Etkinlikte, Kapadokya Üniversitesinden Psikolog Esin Engin, günün anlam ve önemini vurgulayarak, kadınların kendi haklarının farkında olmalarının dayanışma ruhunu güçlendireceğini ve ayrımcılığı engelleyeceğini belirtti. Sosyal dışlanma süreçlerinde kadınların ve çocukların daha fazla etkilendiklerini söyleyen Engin, bu konulardaki toplumsal farkındalığı arttırıcı çalışmaların önemini işaret etti.

Sorun, istek ve temennilerin karşılıklı paylaşıldığı etkinlik sonrasında katılımcılar, rehber eşliğinde Mustafapaşa köyü gezisi yaptılar. Mustafapaşa, geçtiğimiz Aralık ayında Dünya Turizm Örgütü tarafından En İyi Turizm Köyü ilan edilmişti.




Kapadokya Üniversitesi'nde Kadın ve Yaşam El Ele söyleşisi yapıldı başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından 09.03.2022 tarihinde GENEL haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. GENEL haberleri kategorisinde yer alan Kapadokya Üniversitesi'nde Kadın ve Yaşam El Ele söyleşisi yapıldı başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)