Kanser hastasıyım deyip para topladı... Gerçeği eşi ortaya çıkardı

TAKİP ET

Kanser olduğunu söyleyerek tedavi ve ilaç masraflarını karşılayamadığını ileri süren kadın, sosyal medya üzerinden başlattığı kampanyayla 77 bin lira toplamayı başardı. Şok gerçek ise, kocası sayesinde ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

Akılalmaz olay, ABD'nin Pennsylvania eyaletinde meydana geldi. Jessica Ann Smith adlı kadın, GoFundMe ve Facebook üzerinden başlattığı kampanyalarla, kanser olduğunu ileri sürerek insanlardan para toplamaya başladı. Bu yıl haziran ayında kolon kanserinin ender görülen bir türüne yakalandığını iddia ederek sosyal medyada kampanyalar başlatan kadın, 13 bin 300 dolar (yaklaşık 77 bin lira) toplamayı başardı.

Kanser tedavisinin ve kullandığı ilaçların çok pahalı olduğunu ileri süren, bunları ödemekte zorlandığını söyleyen 31 yaşındaki kadının kocası, karısının insanları dolandırdığını fark ettiğinde olaya seyirci kalamadı. Jessica Ann Smith'in kocası Robert, polise haber vererek karısını ihbar etti. Tamamen sağlıklı olduğu anlaşılan kadın, güvenlik güçlerinde tutuklandı. Kadının farklı internet siteleri ve sosyal medya üzerinden başlattığı bağış kampanyaları ise zaman kaybetmeden sonlandırıldı.

Kadının kısa süre önce iş yerine de babasının vefat ettiğini anlatarak yalan söylediği, cenaze işlemlerini halletmek ve törene katılmak için işten izin aldığı da ortaya çıktı. Jessica Ann Smith'in babası David Cornell ise bunları duyunca şoke oldu. Jessica Ann Smith, hastalığı nedeniyle bağırsaklarından 40 santimetrelik bir bölümün ameliyatla alındığını iddia ediyordu.

Kaynak; Sabah