Kadın başkan yardımcısı sözü veren Joe Biden, rekabeti kızıştırdı

TAKİP ET

Başkanlık seçimi için 3 Kasım'ı bekleyen Demokrat Parti adayı Joe Biden, partisinden aday olması halinde başkan yardımcısını kadın olarak seçeceğini söyledi. Biden, başkan adayı olabilecek delege sayısına ulaştı. Biden'ın bu konuda ne yapacağı ise merak konusu oldu.

Reklam
Reklam

ABD'de 3 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'nin adayı eski Başkan Yardımcısı Joe Biden, mart ayında partisinin adayı olması halinde yardımcısı olarak bir kadın siyasetçiyi seçeceğini söylemişti. Bu sözün üzerinden yaklaşık üç ay gibi bir zaman geçti ve Biden, partisinin başkan adayı olmaya yetecek delege sayısına ulaştı. Böylece, daha adaylığı kesinleşmeden başlayan başkan adayı spekülasyonları daha da arttı.

ABD koronavirüs salgını, bunun yarattığı ekonomik sonuçlar, büyük protestolar ve ırklar arası gerilimlerin arttığı bir dönemden geçerken, başkan adayının kim olacağına dair rivayetler çeşitlendi.

Biden'ın verdiği sözü tutması halinde, Hillary Clinton'ın büyük bir partinin ilk kadın başkan adayı olmasından dört yıl sonra büyük bir parti üçüncü kez büyük bir kadını başkan adayı olarak göstermiş olacak.

Kadın bir başkan adayı gösterilmesinin ardında Demokratların kamuoyu yoklamalarına göre kadınların kendilerini bu partiye yakın hissetmelerinin avantajını kullanmak istemelerinin yattığı belirtiliyor. Ayrıca, böyle hamlenin Biden'ı hakkında ortaya atılan taciz iddialarına karşı koruma amacı taşıdığını öne sürenler de var.

BBCTürkçe