Kadın artık hayatın her alanında

Kadın artık hayatın her alanında, başlıklı haberin detayında; Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi Kadınlar Meclisi tarafından düzenlenen 8 Dünya Kadınlar Günü Buluşması, sivil toplum kuruluşlarından kamu kurumlarına muhtarlardan siyasilere kadar toplumun tüm kesimlerinden kadınları bir araya getiirdi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Yıldırım Beyazıt Salonu'nda düzenlenen buluşmaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan ile 600'ü aşkın kadın katıldı. Çalgıcı Mektebi'nin mini konseriyle başlayan etkinlik, Bursa Olgunlaşma Enstitüsü arşivinde yer alan 16 parçalık 'Geçmişten Esintiler' temalı defile ile devam etti. 'Keles Yöresi', 'İğne Oyası', 'Yeşil'den Yansımalar' ve 'Osmanlı Giysi Koleksiyonları' temalarından oluşan defile, kadınlar tarafından ilgiyle takip edildi. Etkinlikte ayrıca, Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyelerinin eserlerinin bulunduğu karma serginin açılışı da yapıldı.

Etkinliğe eşi Sevinç Aktaş ile birlikte katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, salondaki bütün masaları tek tek gezip konuklarına çiçek dağıttı. Tüm kadınların gününü kutlayan Başkan Aktaş, Günümüzde kadın, artık hayatın her alanında var. Eşi vefat ettikten sonra ziyan sebil olmuş çok erkek gördüm ama eşi vefat ettikten sonra ziyan sebil olan kadın hiç görmedim. Bu bize kadının ne kadar güçlü olduğunu gösteren sadece bir örnek. Kadınlar gününüz kutlu olsun. İyi ki varsınız dedi.




Kadın artık hayatın her alanında başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından 09.03.2022 tarihinde KÜLTÜR SANAT haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. KÜLTÜR SANAT haberleri kategorisinde yer alan Kadın artık hayatın her alanında başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)