JASAT'tan tefecilere şok baskın: 4 kişi yakalandı
JASAT'tan tefecilere şok baskın: 4 kişi yakalandı, başlıklı haberin detayında; Jandarma ekipleri 6 ayrı adrese düzenledikleri operasyonlarla tefecilik yapan ve mağdurlara zorla senet imzalattığı tespit edilen aralarında örgüt liderinin de bulunduğu 4 şahsı yakaladı. Baskınlarda çok sayıda senet ve satış sözleşmesi, çeşitli bankalara ait dekont ele geçirildi.
JASAT (Jandarma Suç Araştırma Timi) ekipleri, 4 şüpheli şahsın çıkar amaçlı suç örgütü kurarak insanlara yüksek faizle para verip, zorla senet imzalattığı bilgisini aldı. Yapılan istihbari çalışmalar ve fiziki takip neticesinde şüphelilerin Silivri ve Çatalca bölgesinde faaliyet gösterdikleri tespit edildi.
6 ayrı adrese eş zamanlı operasyonOperasyon için düğmeye basan JASAT ekipleri; Silivri'de 4, Çatalca'da 2 olmak üzere toplam 6 ikamet ve işyerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda; aralarında örgüt liderinin de olduğu 4 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.Mağdurlara yönelik çok sayıda imza örneği bulunduEv ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 3 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet şarjör, 32 adet 9 mm fişek, 1 tane dizüstü bilgisayar, 2 cep telefonu, mağdur şahıslar adına düzenlenmiş çok sayıda senet ve satış sözleşmesi, çeşitli bankalara ait dekontlar, mağdurların listesinin bulunduğu 1 ajanda ile küçük kağıtlara tatbik edilmiş imza örnekleri ele geçirildi. Yakalanan 4 şüpheli şahıs, ifadelerinin alınmasının ardından Tefecilik suçunu örgütlü işleme ve zorla senet imzalatma suçlarından adli makamlara sevk edildi.JASAT'tan tefecilere şok baskın: 4 kişi yakalandı başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından 12.02.2022 tarihinde GENEL haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. GENEL haberleri kategorisinde yer alan JASAT'tan tefecilere şok baskın: 4 kişi yakalandı başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)