Jandarma, faili meçhul hırsızlık şüphelisini DNA örneği ile buldu
Jandarma, faili meçhul hırsızlık şüphelisini DNA örneği ile buldu, başlıklı haberin detayında; Eskişehir'de bir maden işletmesinden yaklaşık 50 bin TL değerinde motorin ve bakır elektrik kablosu çalan şahıs, jandarma tarafından elde edilen DNA örneğinden bulunarak yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, 8 Ekim 2020 tarihinde Sivrihisar İlçesi Böğürtlen Mahallesi yakınlarında faaliyet gösteren bir maden işletmesinde bulunan araç ve binalardan yaklaşık 50 bin TL değerinde motorin ve bakır elektrik kablosu kimliği belirsiz kişilerce çalındı. Olayın peşini bırakmayan Sivrihisar İlçe Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Timi, olay yerinden elde edilen DNA profili sayesinde hırsızlığın şüphelisinin M.Y. olduğunu tespit etti. Kimliği tespit edilen şüphelinin Ankara’da ikamet ettiği öğrenildi. Bunun üzerine şahsın C. Savcısı tarafından Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle ifadesi alındı. İfadenin ardından şüpheli M.Y. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)
Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.
"Jandarma, faili meçhul hırsızlık şüphelisini DNA örneği ile buldu" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "10.07.2021" tarihinde "ASAYİŞ" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "ASAYİŞ" haberleri kategorisinde yer alan Jandarma, faili meçhul hırsızlık şüphelisini DNA örneği ile buldu başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.