İTÜ Proficiency Sınavı

TAKİP ET

İTÜ Proficiency oldukça önemli bir sınav olduğu gibi geçme oranı dikkate alındığında zor bir sınavdır. İTÜ Proficiency sınavına dair bu haberimizi incelemeden üniversiteye başlamayın.

Reklam
Reklam

İTÜ Proficiency sınavı hakkında birçok kişi sınavın zorluk derecesini merak ediyor. Özellikle YKS hazırlanan milyonlarca öğrenci ve hayali İTÜ olan herkesin aklında İTÜ Proficiency hazırlık sınavı var. Bu sınav ile birlikte birçok öğrencinin okulu uzayabiliyor çünkü 1 yıl boyunca hazırlık okuyorsunuz. Elbette ara dönemlerde sınavlar oluyor ve okula biraz daha erken başlama şansınız olabiliyor ama genel olarak üniversiteye ilk adım atan insanların korktuğu konulardan bir tanesi İTÜ Proficiency sınavı oluyor. İngilizce her üniversite mezunun bilmesi gereken bir dil oldu çünkü artık İstanbul Teknik Üniversitesi mezunlarının neredeyse tümü ünlü şirketlerde çalışma imkanına sahiptir ve bu şirketlerde daimi bir çalışma performansı için genel olarak yapmanız gereken en önemli şeylerden birisi akıcı şekilde İngilizce konuşmak oluyor. İTÜ Proficiency sınavındaki başarı oranınız aslında sizin hem günlük hayatınızdaki İngilizce seviyenizi ve aynı zamanda kurumsal konuşmalardaki geçerli İngilizce seviyenizi ortaya çıkarıyor. Eğer yeterli bir seviyede değilseniz profesyonel olarak İTÜ Proficiency hazırlık eğitimine maruz kalıyorsunuz.

İTÜ PROFİCİENCY SINAVI KURSU FİYATLARI NE KADAR?

İTÜ Proficiency sınavında genel olarak günlük hayatta karşınıza çıkacak bilgilerden çok akademik bilgilerde soruluyor. Dolayısıyla konuşma dili dediğimiz İngilizce İTÜ Proficiency sınavında kursu geçmeniz için kelime bilgisi, Reading bilgisi ve aynı zamanda paragraf bilginiz olmanız gerekiyor ki zaten sınavda genel olarak birçok kişi kalıyor ve hazırlık eğitimini tamamlıyor.

İTÜ Proficiency sınavına girmeyen sayısı bir hayli fazladır çünkü İngilizce bildiği halde kendisini geliştirmek isteyen birçok kişi hazırlık eğitimini alıp okulda zorluluk çekmek adına bu eğitimini tamamlıyor. Sınavda puan kısmı profesyonel kişiler tarafından hazırlanmış olup Eeading ve Restatement kısmı toplam olarak 60 puana denk geliyor. Sınavdan diğer okullardan farklı olarak 2 oturum şeklinde gerçekleşiyor. İlk oturumdan başarı sağlayamayan öğrenciler maalesef ikinci oturuma giremiyorlar.

RestatementReadingWritingListening

Yukarıda gördüğünüz gibi sınav 4 ana bölümden oluşuyor ve direkt olarak bu bölümlerden başarı sağlamanız gerekiyor. İTÜ Proficiency sınavı tarihi Temmuz 2018 olarak görünüyor ve bu sınavdan başarılı olanlar Eylül ayında örgün eğitime geçmeye hak kazanıyorlar. Eğer sizde bu sınava girecekseniz eğer sınavın ücretli olduğunu söylemekte fayda var ki zaten bütün detaylar İstanbul Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu sayfasında detaylı bir şekilde anlatılıyor. İTÜ Proficiency hakkında merak ettiklerinizi sormaktan çekinmeyin, herkese başarılar diliyoruz.