İtalya'da hayat normale dönmeye başladı... Milyonlarca insan iş yerlerine akın etti

TAKİP ET

Son olarak günlük ölüm sayısı 174'e düşen İtalya'da iki aydan sonra Kovid-19 önlemlerinin gevşetilmesiyle bugün yaklaşık 4.5 milyon insan iş yerlerine akın etti.

Reklam
Reklam

Avrupa'nın virüsten en çok etkilenen ve ölü sayısının 28 bini bulduğu İtalya'da önlemlerin gevşetildiği ilk gün halk iş yerlerine koştu. İnsanlar toplu taşıma araçlarını ve kendi arabaları ile caddeleri tıklım tıklım doldurmalarına rağmen, trafiğin virüsün henüz ortaya çıkmadığı Şubat ayına oranla daha az olduğu dikkatlerden kaçmadı.

Hükümet bazı fabrikalara üretime geçme izni verirken inşaat işçileri yarı bıraktıkları işlerini tamamlamak için inşaat alanlarına akın ettiler. Düğün ve organizasyon şirketi sahibi olan Gianluca Martucci, tekrar iş yerinin açılmasından sonra büyük bir mutluluk duyduğunu tekrar işe dönmenin harika bir şey olduğunu ama dünyanın tamamen değiştiğini söyledi. Hükümetin parkların tekrar açılmasına izin vermesinden sonra insanlar yakınları ile tekrar bir araya geldiler ama sosyal mesafe kuralı halka sürekli hatırlatıldı. Restoran, bar, cinema ve ıokul gibi yerler kapalı kalmaya devam edecek.