İstanbul, Yenikapı Mitinginde Kaç Kişi Toplandı Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı

TAKİP ET

Cumhur İttifakı'nın 31 Mart yerel seçimleri öncesi tarihi Yenikapı mitingi başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, miting alanında 1 milyon 600 bin vatandaşın olduğunu duyurdu.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Mitingi'nde vatandaşlarla bir araya geliyor. Binali Yıldırım ve MHP Lideri Bahçeli'nin ardından kürsüye Cumhurbaşkanı Erdoğan çıktı.

"AŞK HİKAYESİ" ŞARKISIYLA ERDOĞAN SAHNEDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayahan'ın Aşk Hikayesi şarkısıyla sahneye çıktı. Erdoğan vatandaşları selamlarken şarkıya da eşlik etti.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Sevda nedir bilmezsek sevdalandığım şehir; kubbeler arasında nakış gibi işlenen şehir, ey şehadetlerle şahlanan şehir; alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimizin İslam alemine işaret ettiği şehir, asrı saadetten gelen misafirleriyle şereflenen şehir… Fetih fatih Sultan Mehmet Han'a nasip olan şehir; adaletin huzurun hakikatin hakim olduğu şehir… Her inançtan, her kesimden insanın güvenle yaşadığı eman şehir; herkesin gözü olduğu gözdesi olduğu İslam şehri… Seni yürekten selamlıyorum İstanbul.

Ayasofya'sı ile Sultan Ahmet Camisiyle en son Büyük Çamlıca Camisi ile… Kıtaları birleştiren İstanbul. Sizleri aşk ile selamlıyorum İstanbul. Yenikapı bugün bir başka güzel. İşte böylesi yürekler fethetmişti İstanbul'u. İşte böylesi bir iman, aşılmaz denilen surları yerle yeksan etmişti. İşte böylesi bir azim asırlarca İstanbul'a dünyayı yönettirmişti.

"ALDIĞIM RAKAMA GÖRE 1 MİLYON 600 BİN KİŞİ YENİKAPI'DA"

Şu anda aldığım resmi rakama göre 1 milyon 600 bin kişi Yenikapı'da...

Bir çağın açılıp, bir çağın kapandığı bu şehri kıyamete kadar İslam şehri olarak koruyacağız. İstanbul'u bölgesinin ve dünyanın parlayan yıldızı haline getirdik. İnşallah 1 Nisan'dan sonra burada bir de zaferin şenliğini yaparız.