İstanbul'da uyuşturucu yapımında kullanılan 1 tona yakın sıvı asetik anhidrit ele geçirildi

TAKİP ET

İstanbul'da uyuşturucu yapımında kullanılan 1 tona yakın sıvı asetik anhidrit ele geçirildi, başlıklı haberin detayında; İstanbul'da düzenlenen operasyonda, uyuşturucu yapımında kullanılan 893 kilo 900 gram sıvı asetik anhidrit ele geçirildi. Olayla bağlantılı 2 şüpheli yakalandı.

Reklam
Reklam

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yurt dışından Türkiye’ye, uyuşturucu imalatında kullanılan asetik anhidrit getirildiği bilgisini aldı. Yürütülen soruşturma kapsamında Esenyurt’ta bir depoyu yakın takibe alan polis, 14 Eylül’de söz konusu depoya baskın düzenledi. Operasyon yapılan depo içeresinde gerçekleştirilen aramalarda, eroin yapımında ham madde olarak kullanıldığı tespit edilen ve daralı ağırlığı 893 kilo 900 gram gelen “Asetik Anhidrit” maddesi ele geçirildi. Baskında Ü.K. ve M.A.K. isimli 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Eroin yapımında kullanılan hammaddeye el konulurken, yakalanan zanlılar ifade işlemleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından önceki gün “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal veya Ticareti” suçundan adli makamlara sevk edildi. Ü.K. ve N.A.K. isimli her iki şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"İstanbul’da uyuşturucu yapımında kullanılan 1 tona yakın sıvı asetik anhidrit ele geçirildi" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "17.09.2021" tarihinde "ASAYİŞ" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "ASAYİŞ" haberleri kategorisinde yer alan İstanbul’da uyuşturucu yapımında kullanılan 1 tona yakın sıvı asetik anhidrit ele geçirildi başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.