İstanbul'da satılık ev arayanların bilmesi gerekenler, daire fiyatları ve kazandıran bölgeler

TAKİP ET

Yaklaşık 16 milyon nüfusu ile Türkiye'nin ve dünyanın cazibe merkezi olan metropol kent İstanbul'da ev arayanların, satılık daire fiyatları, hangi bölgelerde yatırımın daha kazançlı olacağına dair bilgileri sizler için derledik.

Reklam
Reklam

İstanbul satılık daire fiyatları ve ilanları

İstanbul’da satılık ev arayanların bilmesi gerekenler…

İstanbul, geçmişten günümüze pek çok alanda başkent özelliğini koruyan bir şehirdir. Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2018 yılı verilerine göre 15 milyon 67 bin 724 nüfus yoğunluğuna sahiptir. İstanbul’da; Esenyurt, Küçükçekmece, Bağcılar, Pendik, Ümraniye, Sultangazi, Maltepe, Gaziosmanpaşa, Kartal, Kadıköy, Esenler, Kağıthane, Fatih, Avcılar, Başakşehir, Ataşehir, Sancaktepe, Eyüpsultan, Sarıyer, Beylikdüzü, Sultanbeyli, Güngören, Zeytinburnu, Şişli, Bayrampaşa, Arnavutköy, Tuzla, Çekmeköy, Büyükçekmece, Beykoz, Beyoğlu, Bakırköy, Silivri, Beşiktaş, Çatalca, Şile ve Adalar olmak üzere toplam 37 ilçe yer alır. Camileri, müzeleri, sarayları ve festivalleriyle gözde olmayı başaran şehir, yerli ve yabancı gayrimenkul yatırımcıların da vazgeçilmezlerinden biridir. Peki, İstanbul’da satılık ev fiyatları ne kadar? Son bir ayda İstanbul satılık daire fiyatları ne kadar arttı? İstanbul’un konutta kazandıran ilçesi hangisi? İstanbul’un en uygun fiyatlı satılık evlerin bulunduğu ilçesi hangisidir? İşte, İstanbul’da konut yatırımı yapmak isteyenlerin merak ettiği sorular ve cevapları…

İstanbul’da satılık ev fiyatları ne kadar?

İstanbul’da satılık ev fiyatları 306 bin 605 TL’den başlıyor. Zingat.com Bölge Raporu 2019 Aralık ayı verilerine göre İstanbul satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 1.09 artış gösterdi. İstanbul şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 4 bin 88 TL olurken, geri dönüş süresi 20 yıl olarak hesaplanmaktadır. Bölgedeki ortalama yüz metrekare satılık daire fiyatlarının maksimum 511 bin 8 TL olduğu bilinir. Buna göre, 2019 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda İstanbul şehrinde satın alınan yüz metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 408 bin 806 TL’dir. İstanbul satılık ev fiyatlarının yıllık değişimi incelendiğinde; satılık ev fiyatlarının son üç yılda yüzde 14.5, son beş yılda yüzde 55 oranında arttığı görülür.

İstanbul’un konutta kazandıran ilçesi ‘Bağcılar’ oldu.

Zingat.com Bölge Raporu 2019 Aralık ayı verilerine göre İstanbul’un konutta kazandıran ilçesi Bağcılar oldu. Bağcılar’da ortalama yüz metrekare büyüklüğe sahip satılık ev fiyatları 240 bin 155 TL’den başlıyor. Bağcılar satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 2.48 artış gösterdi. Bağcılar ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 3 bin 202 TL olurken, geri dönüş süresi 19 yıl olarak hesaplanmaktadır. Bağcılar’da yaklaşık yüz metrekare büyüklüğe sahip satılık evlerin minimum fiyatı 240 bin 155 TL iken, maksimum satılık daire fiyatlarının 400 bin 258 TL olduğu bilinir. Buna göre, 2019 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Bağcılar ilçesinde satın alınan yüz metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 320 bin 206 TL’dir. Bağcılar’da kiralık ev fiyatları da 1.058 TL ile 1.763 TL arasında değişiklik gösterir. Bağcılardaki konut satış fiyatlarındaki değişim incelendiğinde; son üç yılda satılık konut fiyatlarının yüzde 17.6, son beş yılda ise yüzde 53.9 oranında arttığı analiz edilmiştir.

İstanbul’un konut metrekare fiyatı en uygun ilçesi hangisidir?

Esenyurt, Zingat.com Bölge Raporu 2019 Aralık ayı verilerine göre, İstanbul’un konut metrekare fiyatı en uygun ilçesi oldu. Esenyurt satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 1.57 artış gösterdi. Esenyurt ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 359 TL olurken, geri dönüş süresi 16 yıl olarak hesaplanmaktadır. Esenyurt’ta ortalama yüz metrekare büyüklüğe sahip satılık ev fiyatları 176 bin 925 TL’den başlıyor. Bölgedeki maksimum satılık ev fiyatlarının da 294 bin 875 TL olduğu bilinmektedir. Buna göre, 2019 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Esenyurt ilçesinde satın alınan yüz metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 235 bin 900 TL oldu. Esenyurt konut satış fiyatları değişimi incelendiğinde; son üç yılda satılık konut fiyatlarının yüzde 37.3, son beş ayda ise yüzde 106.4 oranında arttığı görülür. Bölgedeki kiralık daire fiyatlarının da 926 TL ile 1.543 TL arasında değişiklik gösterdiği bilinir.

İstanbul’un en kalabalık ilçelerinde satılık ev fiyatları ne kadardan başlıyor?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2018 yılı verilerine göre Esenyurt, İstanbul’un en kalabalık ilçesi oldu. Zingat.com Bölge Raporu Aralık ayı verilerine göre, Esenyurt İstanbul’un konut metrekare fiyatı en uygun ilçesi oldu. Bu bölgeye dair detaylı bilgiye üst başlıktan ulaşabilirsiniz. İstanbul’un en kalabalık ikinci ilçesi 770 bin 317 nüfus yoğunluğuyla Küçükçekmece oldu. Küçükçekmece satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.51 azalış gösterdi. Küçükçekmece ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 3 bin 797 TL olurken, geri dönüş süresi 17 yıl olarak hesaplanmaktadır. Bölgedeki satılık ev fiyatları 284 bin 812 TL’den başlar. Ortalama yüz metrekare büyüklüğe sahip konutların maksimum fiyatının da 474 bin 686 TL olduğu bilinir. Buna göre, 2019 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Küçükçekmece ilçesinde satın alınan yüz metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 379 bin 749 TL’dir.