İSTANBUL  -AVCILAR'DA DARBUKA VE DAVUL İLE OKUL SEVGİSİ AŞILANDI

TAKİP ET

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın okula gitmeyen çocukları yeniden eğitime buluşturma çalışması kapsamında Avcılar'daki çocuklar için ritm ve dansın da yer aldığı proje başlatıldı.

Avcılar Yeşilkent Mahallesi'ndeki çocukların eğitimlerini yarıda bıraktığı göz önüne alınarak çalışma başlatıldı. Evlere yapılan ziyaretlerle 120 çocuk okula devam ettirilirken, okulu sevmeyen çocuklar için ayrı çalışma başlatıldı. Avcılar Kaymakamı Kemal İnan ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Dervişoğlu, Kızılay ve Sosyal Dayanışma Vakfı Müdürlüğü ile birlikte 'Okulu seviyorum, ritme ayak uyduruyorum' isimli proje hazırladı. Eğitimlerini yarıda kesen 60 öğrenciden 20'si Türkiye'nin en kalabalık okullarından Leyla Bayram İlkokulu'nda darbuka ve davul başta olmak üzere ritm sınıflarına, 40'ı da halk oyunları-dans grubuna alındı. Avcılar Emniyet Müdürü Murat Özburun'un da izlediği çalışmada öğrenciler bu proje sayesinde okula devam etmeye ve Halk Eğitimi Merkezi eğitmenlerinin gözetiminde çok sevdikleri müzik aletlerini çalıp, müzik eşliğinde oyun oynamanın inceliklerini öğrenmeye başladı. Aynı zamanda bu çocukların okuma yazma bilmeyen anneleri için yetişkin okur-yazarlık kursu başlatıldı. Projeye 'Balık Ayhan olarak tanınan ünlü müzisyen, şarkıcı Ayhan Küçükboyacı da bizzat gelerek öğrencilerle ritm çalışması yaparken bu ve benzeri çalışmalara her zaman destek vermeye hazır olduğunu söyledi. Avcılar Kaymakamı Kemal İnan, eğitimlerini bırakan öğrencileri nasıl yeniden okullu yapabilecekleri konusunda çalışma yaptıklarını anlatırken, Çocukları müzikle buluşturarak, okula devam etmelerini hedefledik. Bu doğrultuda 20 kişilik ritm ve 40 kişilik halk oyunları grubu kazandırdık. Velileri de içine alarak okuma yazma kursuna alarak, örnek alabilecekleri şahsiyetler yetiştirmeyi düşünüyoruz dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Dervişoğlu ise Okulu seviyorum, ritme ayak uyduruyorum' projesi ardından meslek edindirme kursları açacağız. Bu çalışmayı yaparken, öğrencilerin tanıyıp sevdikleri Balık Ayhan gibi isimler de onları motive ediyor diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

Öğrenciler darbuka ve davul ile ritm tutarken

Balık Ayhan öğrencilerle birlikte ritm çalışmasında

Öğrencilerle röportaj

Kaymakam Kemal İnan ile röportaj

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Dervişoğlu ile röportaj

Öğrenciler dans çalışmasında

Genel ve detay görüntüler



 


DHA