İSTANBUL-ATAŞEHİR BELEDİYESİ'NE YÖNELİK OPERASYON; 5 ŞÜPHELİYE EV HAPSİ

TAKİP ET

ATAŞEHİR Belediyesi'nde ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan, üç belediye başkan yardımcısının da aralarında olduğu 26 şüpheliden, 5'i hakkında ev hapsi kararı verildi. Şüphelilerden 15'i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 6'sı ise savcılıktaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü iki farklı ihaleye fesat karıştırma soruşturması kapsamında, Ataşehir Belediyesi'nin 2013 yılında yaptığı büro malzemeleri alım ihalesinde, mobilya şirketinin usulsüzlük yapıldığı öne sürüldü. Firmanın toplamda 5 farklı ihaleden, güncel değeri hesaplanmamış haliyle, 2 milyon lira kazanç elde ettiği bildirildi. Ataşehir Belediyesi'nin açık hava reklam panolarının 3 yıl süreyle kiraya verilmesi işiyle ilgili yapılan iki ihalede de usulsüzlük ve kamu zararı olduğu yönünde iddialarda bulunması üzerine yapılan araştırmada, hem şüpheli firma yetkilisi hem de belediye görevlileri açısından ihaleye fesat karıştırma suçunun oluştuğunun tespit edildiği belirtildi. 

Aralarından belediye başkan yardımcılarının da olduğu 30 şüphelinin gözaltına alınması için operasyon yapıldı. Eş zamanlı operasyonda Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Sadık K. ve Orhan Ç., ile o dönem Ataşehir Belediyesi'nde mimar olarak görev yapan, halen Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Gül C. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından 2 şüpheli sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen 26 şüpheliden 6'sı savcılık tarafından serbest bırakılırken, 10 şüpheli tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. 10 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanması istendi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, 15 şüphelinin imza atma şartıyla adli kontrolle serbest bırakılmasına, 5'i hakkında ise ev hapsine karar verdi. 

 


DHA