İran'ın batısındaki gösterilerde 5 kişi yaralandı, 10 kişi gözaltına alındı

TAKİP ET

İran'ın batısındaki İlam eyaletine bağlı Abdanan kentinde düzenlenen protestolar sırasında 5 kişinin yaralandığı, 10 kişinin de gözaltına alındığı bildirildi

Reklam
Reklam

İran'ın batısındaki İlam eyaletine bağlı Abdanan kentinde düzenlenen protestolar sırasında 5 kişinin yaralandığı, 10 kişinin de gözaltına alındığı bildirildi.

İran'ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansına göre, bir grup gösterici, tutuklu protestocuların serbest bırakılması için dün gece Abdanan kentindeki Besic meydanında gösteri düzenledi.

Protestolar sırasında ülke yönetimi aleyhinde slogan atan göstericilere güvenlik güçleri müdahale etti. Gösteriler sırasında 5 kişi yaralandı, 10 kişi gözaltına alındı.

Protestoların, Abdanan kentindeki gösterilerin liderlerinden olduğu söylenen Seccad Muradivendi'nin tutuklanması ve Ayet Arifiniya adlı bir göstericiye verilen hapis cezasına tepki olarak düzenlendiği aktarıldı.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde ise slogan atan bir grubun kent meydanındaki Besic heykelini devirdiği ve sokakların ateşe verildiği görüldü.




Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)