İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: "Ukrayna krizine NATO neden oldu"
İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: "Ukrayna krizine NATO neden oldu", başlıklı haberin detayında; İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, "Ukrayna krizine NATO'nun kışkırtıcı politikaları neden oldu" ifadesini kullandı.
İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan sosyal medya hesabından Ukrayna krizine ilişkin paylaşım yaptı. Ukrayna krizinden NATO'yu sorumlu tutan Abdullahiyan, Ukrayna krizine NATO'nun kışkırtıcı politikaları neden oldu ifadesini kullandı. NATO'nun kışkırtıcı politikalarına karşın savaşın bir çözüm yolu olmadığını belirten Abdullahiyan, taraflara kısa zaman içerisinde ateşkes çağrısı yaptı. Abdullahiyan, Savaşa başvurmayı bir çözüm yolu olarak görmüyoruz. En kısa sürede ateşkes sağlanarak diplomatik ve siyasi çözüm yolu aranmalıdır ifadesi kullandı.
Ayrıca İran'ın Kiev Büyükelçisi ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Abdullahiyan, Ukrayna'da bulunan İranlıların tahliyesi ve büyükelçilik hizmeti sunulması için gerekenin yapılması talimatını verdi.İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: Ukrayna krizine NATO neden oldu başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından 24.02.2022 tarihinde Dünya haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. Dünya haberleri kategorisinde yer alan İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: Ukrayna krizine NATO neden oldu başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)