İran dini lideri Hamaney: "Ukrayna, ABD politikalarının kurbanı oldu"
İran dini lideri Hamaney: "Ukrayna, ABD politikalarının kurbanı oldu", başlıklı haberin detayında; İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney Ukrayna-Rusya krizi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ukrayna, ABD politikalarının kurbanı oldu" dedi.
İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney devlet televizyonunda halka hitaben yaptığı konuşmada, Rusya'nın Ukrayna saldırıları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ukrayna'daki Rusya operasyonlarının sona erdirilmesi gerektiğini belirten Hamaney, Ukrayna krizinden ABD'yi sorumlu tutarak Ukrayna, ABD politikalarının kurbanı oldu. İran, Ukrayna'da savaşın durmasından yanadır. Ancak her krizin ilacı, mümkün olduğunca doğru tanının konulmasıyla gerçekleşir. Ukrayna krizinin temeli, ABD'nin kriz üreten siyasetlerinin bir sonucudur ve Ukrayna'da bu siyasetin kurbanıdır dedi. ABD'nin, Ukrayna içişlerine karıştığını ve ülkede renkli devrimler arayışında olduğunu da belirten Hamaney, Ukrayna'yı bu noktaya ABD getirdi. ABD'nin bu ülkenin içişlerine müdahalesi, renkli devrimleri, o hükümeti devirip bir diğerini getirmesi, Ukrayna'daki durumu bu noktaya taşıdı ifadelerini kullandı.
Savaştan yana değilizİran'ın savaşa karşı olduğunu belirten Hamaney, sivil ölümlerin sona ermesi gerektiğini vurgulayarak, Dünyanın neresinde olursa olsun savaştan yana değiliz. Batılılar gibi Afganistan'da bir düğün konvoyunun vurulmasını ve sivillerin öldürülmesini terör ile mücadele olarak görmüyoruz. Bunların mantığı böyle işliyor. Irak'ta, Afganistan'da ve Suriye'nin doğusunda ABD neler yapıyor? dedi. Hamaney, Ukrayna krizinden alınacak en büyük dersin ise Batılı ülkelere ve ABD'ye hiçbir devletin güvenemeyeceği olduğunu söyledi.İran dini lideri Hamaney: Ukrayna, ABD politikalarının kurbanı oldu başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından 01.03.2022 tarihinde Dünya haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. Dünya haberleri kategorisinde yer alan İran dini lideri Hamaney: Ukrayna, ABD politikalarının kurbanı oldu başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)