İran'da açlık grevindeki aktivistin görüntüleri tepki topladı

TAKİP ET

İran'daki gösterilere karşı hükümetin tutumunu protesto etmek için açlık grevine başlayan insan hakları aktivisti doktor Ferhad Meysemi'nin avukatı Muhammed Mukimi, müvekkilinin 52 kiloya kadar düştüğünü duyurmuştu

Reklam
Reklam

İran'da zorunlu başörtüsüne karşı yapılan gösterileri desteklemek için açlık grevine başlayan insan hakları aktivisti ve doktor Ferhad Meysemi'nin (53) son halini gösterdiği iddia edilen sosyal medya paylaşımlarındaki görüntüler tepkiye yol açtı.

Sosyal medyada yayınlanan ve Meysemi'ye ait olduğu öne sürülen fotoğraflarda, İranlı aktivistin açlık grevi nedeniyle son derece zayıflamış olduğu görüldü.

Fotoğrafların yayınlanması sosyal medyada tepkilere neden olurken aktivistler, Meysemi'nin hayatının tehlikede olduğu konusunda uyarıda bulundu.

İran yargısı tarafından yapılan açıklamada ise açlık grevi iddiası yalanlanırken sosyal medyada tepkilere neden olan fotoğrafların Meysemi'nin 4 yıl önce açlık grevine başladığı zamana ait olduğu ve şu anda açlık grevinde olmadığı ifade edildi.

Ferhad Meysemi'nin avukatı Muhammed Mukimi, 23 Aralık'ta Twitter hesabından paylaştığı mesajında, müvekkilinin Mahsa Emini'nin ölümünden sonra başlayan gösterilere karşı hükümetin tutumunu protesto etmek için açlık grevine başladığını ve 52 kiloya kadar düştüğünü duyurmuştu.


Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)