Irak ordusu Ninova'ya doğru ilerliyor

TAKİP ET

Irak silahlı kuvvetleri, Musul'un batı kesiminde iki mahalleyi daha ele geçirdiklerini, eski Musul'daki DEAŞ güçlerine saldırmak için siyasi liderlerden emir beklediklerini açıkladı.

Reklam
Reklam

“Geliyoruz Ey Ninova” operasyonunun komutanı Abdul Emir Reşid Yarallah, terörle mücadele kuvvetlerinin dün, Musul’un güneybatı yönünde bulunan Muallimin ve Saylo Mahallerini ele geçirdiklerini söyledi. Bu arada, askeri kaynaklardan alınan haberlerde, aynı kuvvetlerin DEAŞ’la yapılan ve birkaç gün süren şiddetli çarpışmaların ardından DEAŞ militanlarının çekilmesiyle Ninova yolunda bulunan Şit Nebi mahallesini ele geçirdikleri kaydedildi.

Irak Ordusu Ninova’ya ilerliyor

Komando kuvvetlerinin komutanlarından Yarbay Abdul Amir al-Muhammadawi askerlerin, Dicle nehrinin batısında bulunan Ninova’ya doğru ilerleme emrini aldıklarını söyledi.

Irak silahlı kuvvetlerinin, milletlerarası koalisyonun desteğiyle Musul’u ikiye bölen Dicle nehrinin batısınadaki Ninova’ya doğru saldırıya başladığı bildirildi.

Irak savunma bakanlığı, iki gurubun Musul’un yaklaşın 20 kilometre kuzeybatısında, Ninova’nın kuzeybatısındaki Badush’un kabalık bölgelerini ve büyük bir hapishanenin kontrolünü ele geçirdiklerini açıkladı.