İmdat çağrısına cevap veren bikini modeli polis memuru vurularak öldürüldü

TAKİP ET

ABD'nin tatil cenneti olarak bilinen Hawaii şehrinde imdat çağrısına cevap veren iki polis memurunun korkunç sonu, dünya basınında geniş yer buldu.

Reklam
Reklam

Polis memuru Tiffany-Victoria Enriquez, ortağı Kaulike Kalama ile birlikte cevap verdikleri 911 "imdat" çağrısı sonrasında vurularak öldürüldü. Hawaii'nin Honolulu kentinde meydana gelen korkunç olayda, öfkeli bir kiracının ev sahibini bıçakladığına dair bir ihbarı değerlendirerek olay yerine gelen polis memuru Tiffany-Victoria Enriquez ve Kaulike Kalama, uğradıkları silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetti.

Honolulu polis şefi Susan Ballard, kiracının açtığı ateş sonucunda iki polisin de hayatını kaybettiğiğini üzüntüyle doğruladı. Ballard'ın yaptığı açıklamaya göre Enriquez yedi, Kalama ise dokuz yıldız polis olarak görev yapıyordu. Polis şefi Ballard, yaptığı duygusal konuşmada, korkunç saldırıda hayatını kaybeden iki polis memurunu öz çocukları gibi sevdiğini söyledi.

Üç çocuk annesi olan Enriquez, aynı zamanda bir fitness aşığıydı. Vücut geliştirme şampiyonalarına katılan genç kadın, camiada sevilen bir sporcuydu. Tiffany-Victoria Enriquez'in kocası John, sosyal medyadan eşine duygusal bir veda mesajı yayınladı. "Çocuklarımızın güzel annesi, can yoldaşım ve en iyi arkadaşımdın. Kalbim çok kırık." diye yazdı. Acılı eş, "Her zaman bizimle olacağını biliyorum. 23 yıllık arkadaşlık ve 17 yıllık muhteşem evliliğimiz için teşekkür ederim. Seni seviyorum." diyerek veda mesajını sonlandırdı. Polis memurlarını öldüren kişinin, 69 yaşındaki Jaroslav Hanel olduğu ve olaydan sonra evini ateşe verdiği bildirildi. Olay yerine gelen ve yangına hemen müdahale eden itfaiye ekipleri, alevlerin yayılmasıan engel olamadı. Olayda altı bina zarar görerek kullanılamaz hale geldi.

Honolulu Valisi Kirk Cadwell, yaşanan korkunç olay karşısında sessiz kalmadı ve "Her gün bizim güvenliğimizi sağlamak için kendi canını hiçe sayan kadınlar ve erkekler. Polislerimiz, siz birer kahramansınız." açıklamasında bulundu.