İmamoğlu, Gezi Parkı davasında çıkan sonuca çok sevindi

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, beraat ve tahliye kararlarının çıktığı Gezi Parkı davasıyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. İmamoğlu, paylaşımında "İstanbul'un yeşilini, doğasını savunanlara selam olsun" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gezi Parkı davasında tahliye kararı çıkmasını sevinçle karşıladı. İmamoğlu, Gezi Parkı davasında yargılananlara selam yolladı. Bugün Silivri Cezaevi'nde görülen Gezi Parkı davasında karar çıktı. 840 gündür tutuklu Osman Kavala da dahil tüm sanıklar hakkında beraat kararı verilirken, Kavala için tahliye kararı çıktı.

"ÇOK SEVİNDİRİCİ"
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, karar sonrasında Twitter hesabından paylaşım yaptı. İmamoğlu "Gezi Parkı ile ilgili davada herkese beraat çıkması çok sevindirici ve yargıya olan güvenin tazelendiği bir karar oldu. İstanbul'da yaşayan herkes adına bu şehrin tarihini, kültürünü, yeşilini, doğasını savunan herkese selam olsun." dedi.

NE OLMUŞTU?
Gezi Parkı eylemlerine ilişkin aralarında iş insanı Osman Kavala, gazeteci Can Dündar, Ayşe Mücella Yapıcı ve oyuncu Memet Ali Alabora'nın da bulunduğu 1'i tutuklu 7'si firari 16 sanığın "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan yargılandığı davada karar çıktı.

Sanıklar tüm suçlardan beraat etti. Tutuklu tek sanık Osman Kavala'ya tahliye kararı çıktı. İçlerinde Can Dündar ve Mehmet Ali Alabora gibi isimlerin de bulunduğu 7 firari sanığın dosyası ayrıldı.