İhracatçıya 'dijital pazara giriş' desteği
İhracatçıya 'dijital pazara giriş' desteği, başlıklı haberin detayında; Ticaret Bakanlığı tarafından, ihracatı teşvik etmek amacıyla 'dijital pazara giriş' genelgesinin 2022 yılına dair yeni düzenlemeleri yayınlandı. Genelgeye göre ihracat firmaları, bakanlık tarafından onaylanan dijital ihracat platformlarında işlem yapmak için ödedikleri ücretlerin bir kısmını Ticaret Bakanlığı'ndan geri alabilecek.
Ticaret Bakanlığı, 'Pazara Girişte Dijital Faaliyetlerin Desteklenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı'na istinaden, 2022 yılına dair usul ve esasların düzenlemelerini içeren genelge yayınladı. Ticaret Bakanlığı'nın internet sitesinde yayınlanan genelgeye göre ihracatçı firmalara dijital platformlara üyelik ücretleri için geri ödeme yapılacak. Destek kapsamında, bakanlıkça onaylanan dijital ihracat platformlarına üye olan firmalara üyelik ücretlerinin 15 bin 102 TL'ye kadar olmak kaydıyla yüzde 60'ı geri ödenecek.
İhracat şirketten, destek bakanlıktanGenelge TurkishExporter.com.tr gibi B2B e-ihracat platformlarını kapsıyor. Koşulları sağlayan firmalar, gerekli belgeleri doldurarak başvurularını tamamlayabilecek. Başvuru şartlarını sağlayan firmalar, Ticaret Bakanlığı'na gönderecekleri ödeme talep formu ile ödedikleri ücretlerin 15 bin 102 TL'ye kadar olmak kaydıyla yüzde 60'ını geri alabilecek. Ticaret Bakanlığı'nın dijital pazara giriş için destek genelgesinde onaylanan dijital ihracat platformları listesi 2022 boyunca geçerli olacak.Kolay başvuruTicaret Bakanlığı'nın söz konusu genelgesinde belirtilen desteğe başvuru için gerekli belgelere bakanlığın internet sitesinden ulaşılabilecek. Ayrıca firmalar, ihracatçı birliklerinden de konuya ilişkin bilgi alabilecek. Başvuru şartlarına ilişkin detaylar ise yine bakanlığın internet sitesinden görülebilecek.İhracatçıya 'dijital pazara giriş' desteği başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından 07.02.2022 tarihinde EKONOMİ haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. EKONOMİ haberleri kategorisinde yer alan İhracatçıya 'dijital pazara giriş' desteği başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)