İHH ekipleri deprem bölgesine gitti

TAKİP ET

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen illere yönelik acil yardım çalışması başlattı

Reklam
Reklam

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen illere yönelik acil yardım çalışması başlattı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, çalışmalar kapsamında, 51 ilden 756 kişilik arama-kurtarma ekibi bölgeye yönlendirildi. Ayrıca, bir mobil aşevi İstanbul'dan afet bölgesine doğru yola çıkarken, Kilis'ten de gıda ürünlerinin yer aldığı kumanyalar bölgeye sevk edildi.

Ekipler tarafından Kilis'te 7 bin 600 kişiye çorba ikram edildi.

Bu arada, Suriye'nin Azez kentinde faaliyet gösteren ve İHH tarafından un desteği verilen bir fırın da depremden etkilenenlere ulaştırılması amacıyla 40 bin ekmek üretti. Üretilen ekmekler, İHH ekiplerince Suriye'den alınarak deprem bölgelerinde dağıtılacak.

Öte yandan bölgeye yönelik yardım çalışmaları AFAD koordinesinde gerçekleştiriliyor.


Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)