İftar ve sahur sofralarının vazgeçilmez 5 faydalı besini

TAKİP ET

Heyecanla beklediğimiz Ramazan ayı başladı. Koronavirüs salgını nedeniyle herkesin evinde geçireceği Ramazan ayında sahur ve iftar sofraları yine büyük bir zevkle kurulacak.Peki, ramazanda soframızdan asla eksik etmememiz gereken besinler nelerdir? Ramazanda tüketilmesi gereken 5 mucize besini, Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir sıraladı.

Reklam
Reklam

Ramazanda, koronavirüs salgınından dolayı ekstra dikkat etmemiz gereken iftar ve sahur sofralarımızda olmazsa olmaz 5 mucize besini Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir sıraladı.

Zeytin
Zeytin Sizi en uzun süre tok tutacak yiyeceklerin en üst sıralarında olan zeytin hem sahur hem iftarınızın vazgeçilmesi olsun.

Çorba
Yüksek sıvı kayıpları sebebiyle hem sıvı dengenizi düzenleyecek hem de düşük kalorisi sebebiyle kilo kontrolünüz açısından en önemli besin olacaktır.

Hurma
Hurma Uzun açlık sonucu tatlı krizlerinizi bastıracağınız harika bir yiyecek olması yanı sıra yüksek lif içeriği sebebiyle mide bağırsak sisteminizde de düzenleyici etkisi olacaktır.

Yumurta
Yumurta Kas kaybetmemeniz için günlük yeterli protein almanız gerekir. Yumurta protein içeriği bakımından en yüksek besindir. Bu yüzden sahurlarınızda eksik etmeyin.

Zerdeçal
Zerdeçal Özellikle yemek sonrası oluşan hazımsızlık ve rahat bir sindirim sistemi için muhakkak yemeklerinizin ve salatalarınızın üzerine zerdeçal ekleyin.