Hong Kong'da sular durulmuyor... Çin bayrağı nehre atıldı

TAKİP ET

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde devam eden hükümet karşıtı protestolarda göstericiler Çin bayrağına zarar vererek nehre attı. Bayrağın nehre atılmasının ardından, "Özgürlük için mücadele et, Hong Kong'u özgür bırak" sloganları attı.

Reklam
Reklam

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde hükümet karşıtı gösteriler dördüncü ayında devam ediyor. Kentteki bir AVM'yi işgal eden eylemciler, zarar verdikleri bir Çin bayrağını da nehre attı.

ÖZGÜRLÜK İÇİN MÜCADELE ET"
"Özgürlük için mücadele et, Hong Kong'u özgür bırak" sloganları atan binlerce gösterici, Sha Tin bölgesinde bir alışveriş merkezini bastı. Protestolar, origami kağıdından turna yaparak barışçıl şekilde başladı. Ancak öğleden sonra tansiyon yükseldi. Maskeli eylemciler AVM içindeki eşyalara ve Çin yönetimi yanlısı kişilerin dükkanlarına zarar verdi. Eylemciler yakınlardaki bir hükümet binasından indirdikleri Çin bayrağını da zarar verdi. Ardından bayrak nehre atıldı.

POLİS, GAZ VE PLASTİK MERMİ KULLANDI
Eylemci grup Sha Tin metro istasyonundaki bilet makinlerine de zarar verdi. Karşıt görüşteki bazı kişilerle eylemciler arasında sertarbedeler yaşanırken, istasyondan ayrılan protestocular, alışveriş merkezi yakınındaki bir sokakta kurdukları barikatı ateşe verdi. Polis eylemcileri göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanarak dağıttı. Eylemcilerden gözaltına alınanlar da oldu.

HAVALİMANI EYLEMİ GERÇEKLEŞEMEDİ
Aslında eylemciler dünyanın en yoğun 8. havalimanı olan Hong Kong havalimanında gösteri yapmak istiyordu. Ancak yetkililer havalimanına giden tren ve otobüs seferlerini azalttı. Polis de kontrol noktaları kurarak insanların alana ulaşmasını engelledi.