Herkes, Türkiye'ye giriş yapan Suudi tim içindeki bu isme kilitlendi

TAKİP ET

Cemal Kaşıkçı'nın ortadan kaybolması olayına karışan ve Türkiye'ye giriş görüntüleri ortaya çıkan 15 kişilik esrarengiz istihbarat timinin içinde Suudi adli tıbbının başındaki ismin de olması dikkat çekti.

Reklam
Reklam

2 Ekim'de Suudi Arabistan Konsolosluğu'na girip bir daha çıkmayan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbetini aralayacak görüntüler ortaya çıktı. Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ortadan kaybolması olayına karışan 15 kişilik esrarengiz istihbarat timinin, Türkiye'ye giriş yaparken Atatürk Havalimanı'ndaki görüntülerine ulaşıldı. Timde yer alan Salah Muhammed A Tubaigy'nin Adli Tıp'ın başında bulunan subay olduğu ortaya çıktı.


MEZAR ARAMAK İÇİN ÖZEL EKİP KURULDU

Şüphelilerin geçtiği güzergahlarda inceleme yapan polis yeni kazılmış mezar aramak için özel bir ekip kurdu. Tüm ihtimalleri değerlendiren polis uzman ekiplerle Kaşıkçı'nın öldürülüp gömülmüş olma ihtimali üzerinde duruyor.


AYNI GÜN JETLERLE DÖNÜYORLAR

Kaşıkçı'nın kaybolduğu gün Atatürk Havalimanı'na inen 2 Suudi jetindeki 9 şahsın konsolosluk ve havalimanı hattındaki karanlık güzergahı dakika dakika kameralara takıldı. Görüntülerde Atatürk Havalimanı'na inen 9 Suudi kontrol noktasından geçip araçlarla önce otele ardından da konsolosluk binasına gidiyor. Ardından şüpheli Suudi timi aynı günün akşamı yine havalimanından jetlerle havalanıyor.