Hemşirelere 500 kere 'Ben salağım' yazdıran Ayşegül Alkan'a hakaret davası

TAKİP ET

Antalya Kumluca Devlet Hastanesi'nde hemşire olarak görev yapan Merve Şahiner Çalışkan ve Ayşe Yetkin'e görev yerlerinden ayrıldıkları gerekçesiyle A-4 kağıdına 500 kere, 'Ben salağım servisimden başka servise gittim' gittim yazdıran Başhekim Uzman Doktor Ayşegül Alkan, Sağlık Bakanlığı kararı ile görevinden el çektirilmişti. Savcılık soruşturması da tamamlanan Alkan hakkında 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçlamasıyla dava açıldı.

Reklam
Reklam

Soruşturmayı yürüten Kumluca savcılığı, iki hemşirenin şikâyeti üzerine konuyla ilgili tarafların ve tanıkların ifade işlemlerini tamamladı. Ayrıca hastane içindeki güvenlik kamerası görüntüleri de incelendi. Yapılan soruşturmanın ardından o dönem başhekim olarak görev yapan Alkan hakkında ‘kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ suçlamasıyla iddianame düzenlendi. İddianame Kumluca Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve dava açıldı.

TAZMİNAT DAVASI DA AÇILACAK
Yargılama süreci ile ilgili Hürriyet muhabirine konuşan müşteki avukatı Ezgi Yıldız, “İddianame zaten ağırlaştırılmış halden yani TCK 125/3’e göre hazırlandı. Kamu görevlisinin kamu görevlisine birden fazla kişinin yanında hakaret. Ayrıca bu konuyla ilgili manevi tazminat davası da açacağız. Tanıklar her şey tamam. Ceza dosyasının sonuçlanmasını bekliyoruz” dedi. 
HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ