Helal sana Ronaldo... Ramazan ayı için Filistin'e bağış yaptı

TAKİP ET

Portekizli dünya yıldızı futbolcu Cristiano Ronaldo yine gönülleri fethetti.

Reklam
Reklam

Kariyerine İtalyan ekiplerinden Juventus'da devam eden Portekizli yıldız Ronaldo, Ramazan ayında da Filistin'i unutmadı. Portekizli oyuncusu Ronaldo'nun, Ramazan ayı nedeniyle Filistin'e iftar yemekleri için bağış yaptığı ifade edildi. Yıldız futbolcunun bağış yaptığı miktarın 1,5 milyon euro olduğu öğrenildi.

RONALDODAN FİLİSTİNE ÖZEL İLGİ
2012 yılında Altın Ayakkabı ödülünün açık arttırmada satılmasına izin veren Ronaldo, buradan elde edilen 1.5 milyon euroluk gelirin Filistinli çocuklara verilmesini sağlamıştı. Yıldız isim bununla birlikte 2013 yılında İsrail'le oynadıkları maçta formasını rakip takım oyuncusuna vermemişti. Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler tarafından kundaklanan evde 18 aylık kardeşi, anne ve babası hayatını kaybetmiş, 5 yaşındaki Ahmed ise ağır yaralanmıştı.

Cristiano Ronaldo, kendisinin hayranı olduğunu öğrendiği Ahmed ile İspanya'da bir araya gelmişti. Ronaldo bombalı saldırıda anne ve babasını kaybeden 3 yaşındaki Filistinli Haydar Mustafa ile de buluşmuştu. Ramazan Bayramı nedeniyle Filistinli çocuklara yardım elini uzatan süperstar 2 milyon dolar bağışta bulunmuştu.

Yıldız futbolcu bu yardımlarının yanı sıra Nepaldeki depreme de duyarsız kalmadı. Portekizli futbolcu, 10 yaşındaki Erik Ortiz Cruz isimli çocuğun hayati ameliyatı için ailesine bağış yaptı.

Kaynak; Takvim